【英國-你問我答】現居Birmingham, 三十頭, 幾年前黎左做野同生BB

608 回覆
321 Like 14 Dislike
7年
試過係City Center Aston uni 後面條街,近B&M 出面有一兩個巴士站個到,差D 比個高我一個頭既黑人搶袋驚到手都震
有無去過Plymouth
唔識煮飯
有啲咩即食野賣?
多唔多?
美國公民用 bno 5+1 去英國打工, 係唔係要交兩邊稅?
普通文職係咪好難搵?
日光日白? 大學側邊咁猖狂
冇, 推介?
超市三文治之類MEAL DEAL最平
其次Washabi飯盒, 6磅左右
Fish & Chip應該唔貴, 不過我少食, 好快食厭
no, 有double tax treatment
睇你有冇專少少既industry knowledge, 同英文程度
我夜晚唔出街, 一黎冇野開得夜, 二黎始終有窮D既黑人中東人, 冇燈真係有埋伏都睇唔到
都係揸車點對點安全
而家都係做保險back office個類 其實都唔係咩專長
英文一般般
好多銀行back office去左 Glasgow
唔知保險係咪
巴打我早幾日到左Birmingham,發現有好多英國人都唔戴口罩,其實到底咩心態?今日行商場聽到有staff叫我後面個鬼妹戴口罩,個鬼妹話自己有claustrophobia ,入到鋪仲同個fd笑個staff 我呢幾日既體驗都係十個有八九個唔戴口罩,就算係入到室內講明要戴既地方都係咁,反而我亞洲人戴口罩係好奇怪咁
btw, 唔知巴打會唔會有認識,我本身香港做IT狗寫手機app,有幾年經驗,英文唔差,birmingham黎講市道如何?
Leamington Spa有好多gaming公司
建議你Linkedin Indeed睇睇先
係, 係好顛, 個罩仲要唔知用左幾耐
你working holiday?
屋企人有d事需要過黎搞d野咋,本身諗緊BNO 5+1過黎添,我真係唔知d鬼佬鬼妹咩心態,好confused
你屋企都幾正 不過我唔鐘意個廚房係地下室 覺得好唔方便
但係覺得佢4房 加一個MASTER BEDROOM+ENSUITE勁正
不過380K GBP 都幾貴
點解番香港
對比香港就正
英國大把靚屋, 地方大就玩乜都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞