【英國-你問我答】現居Birmingham, 三十頭, 幾年前黎左做野同生BB

608 回覆
321 Like 14 Dislike
答番你香港教練牌
英國有極多唔同級數既球會, 正路對教練會有好多demand
當然supply都好多, 亦好多大學有體育相關課程讀, 香港教練牌可能要睇英國是否認可
https://www.ucb.ac.uk/about-us/schools/school-of-sport-and-creative-services/
想問china town 多唔多黑工?
或者咁問...得bno 可以做到咩?
你有VISA就做乜都得
但失業率呢排真係幾高
冇技能過到黎可能難D搵
睇你要咩生活啦
租金如果唔係LONDON既都好平, 幾千港幣一個月
你冇工作證明又外國人就實要俾deposit
你黎birmingham既我可以問下呢度d香港人有冇租盤平D俾你
讀小學開始都跟校網, 除非私校
安排得2個選擇, 一係搬, 一係番工放工遠
樓主有無聽過倫敦有個town叫bromley🤔
冇去過, 番工都唔近呢邊
連登好多倫敦人應該可以幫到你
可唔可以幫我買Holland & Barrett嘅藥再寄俾我?

而家買唔到又去唔到英國
如果唔急又唔犯法既可以諗下點幫
Tg msg左你
個人覺得有專業資格OR 牌先好去外國生活

始終藍領好難比你做, 唔係講緊做炒散, PART TIME, 快餐個種, 真正藍領始終多老粗, 正如香港藍領多藍絲一樣, 讀書少, 應該比較封建同歧視外來人, 你好難入到佢地圈子做野
樓主個車牌係用國際牌定係???
well said
只能講食得鹹魚抵得渴
睇你有幾想離開香港, 同離開既成本高低
去到外國都唔一定係童話
香港, 黎到轉英國
國際牌有效期係到英後1年, 所以我一年後換左
我都係Birmingham住過一段日子,感覺幾舒服,d人無London個邊咁自大
請問租金大橄咩水平?
2房 / 3房
換係有國際牌再加D 手續同錢就OK? 唔洗再考過試呀可?
倫敦多錢多機會大競爭
一流區域千頭左右啦, 英鎊
國際牌係香港攪, 到英國直接有效一年
香港牌轉英國牌就淨係交錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞