(少甜)女神老細係我女朋友3.5.1

365 回覆
89 Like 6 Dislike
各位巴打,由於依家我要同另一位巴打一齊寫故,大家傾嘅時間會耐啲,所以暫時都係維持一日一更先,唔好意思咁多位,但講多句,之後啲文我會加返少少另一位作者嘅意思,務求令大家睇到唔會悶
我哋會務求盡快出到文同時亦都唔會悶親大家
故事大綱我哋大概都諗好㗎啦
我哋傾咁耐大多數都係文筆問題同埋一啲細節位

希望下一篇文經過左我哋兩個傾出嚟之後唔會悶親大家

Btw 我係負責感情線果方面嘅巴打
希望大家睇完之後都可以俾啲意見
始終我都係第一次作
出第一次甜就開始比意見啦
出慢啲唔緊要淨係想快啲搞掂Edward
可唔可以寫到Edward不得好死
上下水先,今晚八點會出文,順帶一提今次篇文由另一位作者執過,今次會比各位巴打一個好嘅體驗
景霖「行快兩步啦!再遲啲嘅話就賣晒㗎啦」

我「知啦 景霖」

一瞬間就黎到漢堡包店門口

景霖「嘩!真係好多人排隊喎 我地快啲排隊啦」景霖有啲擔心咁對住我

入到去坐低後 一邊抹汗一邊叫野食

店員「兩個招牌漢堡 兩杯凍奶茶 」

一早到而家咩都冇食過 我同景霖都食得好急

我「啲漢堡包真係幾好食,唔怪之得細強日日都要買返公司食」邊食邊講

景霖「嗯,好好食呀 如果呀明你識整就好啦」啱啱吞左塊肉就講

我「如果我當初識整咁好味嘅漢堡包 咁我就冇機會認識你㗎啦 傻豬」突然有少少感慨既感覺

景霖「以後唔準叫我做豬!」景霖用左好重既語氣咁同我講

呢一刻我同汪阿姐一樣 嚇到我個心離一離呀

一把神秘男人既聲音「哈哈 哥哥仔都唔明白女人既 形容女人係豬同自殺有咩分別」笑住口咁講

我「請問你係咪黃伯呀? 我地有啲野想搵你幫手

黃伯過左黎我哋張枱

黃伯「點呀 今次想做人物專訪定係飲食專訪呀」

我「其實係咁架」我將成件事講咗俾黃伯知

黃伯「我諗住咗賣招牌同配方就退休啦,等接手既人幫我做落去。唉,我都就退休啦,但仲係整唔到我老婆當年既味道」講完黃伯嘆左一啖氣

我「咁如果我整得返老闆娘嗰種味道,老細你會唔會繼續做落去先?」

黃伯「哥哥仔你唔係呀嘛,我做咗幾廿年都做唔到嘅嘢 你唔係你諗住做到呀嘛」

我「唔試過又點知呢」我都唔知邊度黎嘅自信講呢番說話

黃伯「好,學李嘉誠先生話齋 年青人需要一個機會就俾個機會你 如果你做到嘅話 我就將間舖頭搬去你嗰間商場」

我「好,一言為定,咁我聽日再過嚟搵黃伯你」

黃伯「好」特登拉長左尾音

我同景霖離開鋪頭之後

景霖「呀明 黃伯做左幾廿年來都做唔到嘅嘢 你有冇信心呀」開始有啲擔心咁問

我「冇呀 為左你 我點都要做到」我有信心咁答

景霖「呀明 多謝你」景霖抬高頭望住我

我攬實景霖 錫咗佢一啖

我「 時間仲早 不如我地買材料返屋企試整 ,為左你 我一定要做到」

景霖「好呀,我都幫手」

但係啱啱先 黃伯心口張卡片 令我十分在意 希望景霖冇留意到

經過呢件事之後,我同景霖感情加深左
由原本手掌握手掌變成十指緊扣

「Edward Lam 」
第一次出文 希望大家都俾啲意見 無論係邊方面
其實當時樓主出呢篇文嘅時候 我哋兩個完全冇夾過之後嘅情節

所以之後寫會有少少出入同之前嗰啲 但係我盡量打圓場

最新出嗰篇我哋係第一次夾

所以多多見諒
Sorry
多謝你先,其實另一位作者寫得好啲,我都仲有好多嘢執
咁靜嘅……推
Push
多謝各位巴打留言 推
同埋我希望各位巴打都留低正評
尤其係我哋出嘅每一篇文

正評等於動力
四頁紙已經有三個任務
放心 主要任務都係圍住拯救公司做

況且呢三個任務都有關連 我諗讀者應該唔會睇到太亂
提提大家,跟住落嚟嘅日子通常每晚八點就會出文,除非兩位樓主好忙唔得閒出文,但如果兩位樓主唔得閒嘅話會提早通知大家,希望大家繼續支持,我哋會努力比大家一個精彩嘅結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞