(少甜)女神老細係我女朋友3.5.1

365 回覆
89 Like 6 Dislike
應該係 不過都睇返我哋出文嘅速度啦
唔會快啦 我地都接左手差唔多一個月啦,仲有我地出文嘅內容係好多架,係原作既兩三倍,其次都冇乜野好寫啦,再loop商場只會越來越悶。
坦白講,故事既setting限制左某d創作
例如,呢個故事一定係happy ending

如果大家真係想睇景霖同志明結左緍之後既故事
我都會構思一下,「但係日日出文就唔得,因為都開始忙,一定要有休息日」

睇吓幾多人想睇先啦
我睇啊屌
一定睇。
一定支持
收工等睇文
自從呢件事之後,我同Sandy都有繼續落商場傾野,但我都有同景霖坦白咗成件事,雖然佢都有少少呷醋,但每次都俾我用糖水氹返佢

Sandy搵明星做一日店長活動,再加上我地將清潔過程公開,令到唔少市民對我地有返信心,人流都回復達標次數。

「老細,我地得到咗啦」Ada好興奮咗揸住報紙沖入景霖間房

原來商場上咗香港十大必去商場排行榜第一名

「好嘢呀!」景霖大聲到我係出面都聽到

「各位同事!我地成功咗啦」Ada大聲宣布

「我地終於得咗啦」一眾同事都好感動

「係呀」

「唉,呀明我地得咗啦」細強係我隔離感動就黎喊出嚟既樣

「係呀」我拍咗細強膊頭一下

「張志明!同我一齊去長誠集團」景霖好心急跑出門口

「嗯?好呀!黎啦。」我都有啲反應唔切

——————————————
下晝,長誠集團CEO房

「Uncle,呢份就係商場呢兩個月黎既報告,咁我地呢兩個月嚟就......」景霖好詳盡咁將份報告講俾uncle聽

「放心,我都會信守我嘅承諾,注資入妳間公司」

「多謝你呀Uncle,咁你幾時會注資呀?因為公司都急需」景霖好擔心,因為公司真係就黎捱唔住

「放心啦,一陣間我會同銀行講注資金入瀚霖集團,同埋係美國發放注資消息,」

「嗯,好多謝你呀uncle,咁我返去準備一下先」景霖同我打算離開

「咪行住先,我仲有啲嘢要同妳講」

「咩事呀uncle?」

「話說早排商場係咪有兩個大品牌舖頭想轉間大啲嘅鋪既?最後件事圓滿解決咗係咪?」究竟Uncle想同我地講啲咩,我唔太明白

「係呀,當時係Ada解決咗呢件事呀嘛,唔係咩?」景霖反問Uncle

「其實當時係妳阿媽係美國返黎解決咗我同呢兩個品牌既紛爭,如果唔係佢我諗呢兩個品牌應該提早解約走咗」

「下,阿媽佢......」景霖個表情好愕然

「仲有好多好多問題其實係妳阿媽係背後解決,雖然妳阿媽冇話比你聽,但係我都想比你知道阿媽其實都好緊張妳」

「咁知唔知阿媽去咗邊呀?」景霖聽到呢度已經好想轉身走離開

「妳阿媽搭4:30機返美國.......」

「唔該你uncle!」景霖一聽到就轉身跑出房
「的士」景霖伸手出去截的士

「機場呀!唔該」景霖係我隔離全程沉默,搞到我都唔知講咩好

「快啲啦,呀明」我錢都未找俾景霖扯咗落車

景霖開始拖住我去睇下有邊一班機係返美國,原來4:30機返美國都有好多。

「唔好住.....呀,景霖」我停咗喺度喘氣

「再唔快啲就追唔到,黎啦!」景霖嘗試拖住我走

「唔係.....呀,不如分頭...搵啦」再係咁真係頂唔順

「好」景霖講完就跑走咗
「的士」景霖伸手出去截的士

「機場呀!唔該」景霖係我隔離全程沉默,搞到我都唔知講咩好

「快啲啦,呀明」我錢都未找俾景霖扯咗落車

景霖開始拖住我去睇下有邊一班機係返美國,原來4:30機返美國都有好多。

「唔好住.....呀,景霖」我停咗喺度喘氣

「再唔快啲就追唔到,黎啦!」景霖嘗試拖住我走

「唔係.....呀,不如分頭...搵啦」再係咁真係頂唔順

「好」景霖講完就跑走咗
好似係
人為因素
加油
——————————————
黃景霖

「咪行住先,我仲有啲嘢要同妳講」當我正想轉身離開時,uncle截停咗我

「咩事呀uncle?」

「話說早排商場係咪有兩個大品牌舖頭想轉間大啲嘅鋪既?漏尾件事圓滿解決咗係咪?」uncle做咩無無提起既,仲有佢點知?

「係呀,當時係Ada解決咗呢件事呀嘛,唔係咩?」我忍唔住反問Uncle

「其實件事唔係咁既,當其時係妳阿媽係美國返黎解決咗我同呢兩個品牌既紛爭.....」

「下,媽咪佢......」點解會關媽咪事......

「仲有好多好多問題其實係妳阿媽係背後解決,只係佢冇同妳講,但係我都想比妳知道阿媽其實都好緊張妳,關心妳,妳不如同佢好好傾下」

「uncle, 你知唔知媽咪去咗邊?」我想親自問清楚發生咩事呀

「妳阿媽準備今日走啦,搭4:30機返美國.......」

我望一望手錶, 而家已經2點半,睇黎我仲可以趕到見媽咪

「唔該你uncle!」同uncle 道別後,我就同呀明匆匆離開.......

去機場果陣,我係到諗究竟會唔會同個晚WhatsApp有關呢,呀明握實我雙手,係嗰刻我感覺自己個心定落黎

去到機場,望住密密麻麻既告示板,根本搵唔媽咪會搭邊一班機

「唔係.....呀,不如分頭...搵啦」呀明喘住氣咁講

之後我地就分邊兩邊搵,希望可以盡快搵到媽咪

「媽咪,妳係邊呀?」我一跑一路自言自語

我再望一望手錶,已經3點幾啦,就黎冇時間,媽咪會唔會已經提早入咗閘口呢

突然間諗到可以去離境大門既閘口睇睇

搏一搏啦,我直接跑去離境大堂閘口,咦?! 個背影咁似媽咪既!

「媽咪!媽咪!」我邊跑邊大叫,希望媽咪會轉身,而其他人就當我係怪人,個個望住我,但我唔理得咁多

「媽咪!!!!」我用盡氣力跑過去,但係個背影都係越行越遠,好似聽唔到我叫佢

點解呀.....成日都係咁架..... 最後我都趕唔切截停嗰個好似媽咪背影既人,我望住佢入閘口。當下我終於忍唔住流下眼淚,靠係牆邊,點解又係咁... 我又趕唔切

「乖女?點解妳係到既」突然我聽到一把好似媽咪既聲音同我講野

下?我枱起頭望一望,係媽咪呀,佢好疑惑咁望住喊緊既我

「乖女?」

「媽咪!」我行到媽咪面前攬住佢,不停喊,原來我趕得切呀!

「乖女,做咩呀?」媽咪都攬住我,輕輕拍拍我既背脊

「點..解......嗚...嗚.....妳係背後幫咗.....我地咁多......點解....唔話......比我知呀!」我忍唔住喊得更加厲害

「乖女,我........」

「係咪?妳係咪有野.....講出唔口呀?」我稍為深呼吸,令到自已回復心情

「媽咪,妳有咩就直接講啦,我想親口聽妳講發生咩事」我用啱啱喊到通紅既眼睛,望住欲言又止既媽咪

「景霖,對唔住...我之後淨係識怪妳,而冇去好好關心妳,乖女可唔可以原諒媽咪呀?」媽咪講完之後,再一次攬到我實一實

「媽咪,多謝妳一直都幫緊我地呀,我地都唔好嬲對方好唔好呀」我地互相都攬實對方,我同媽咪好耐冇好好咁傾下計

「好呀!乖女」

「咁媽咪可唔可以唔返美國呀?」我握住媽咪雙手請求佢

「唔得呀乖女,美國個邊公司都要人睇住呀」媽咪摸住我個頭咁講,就好似細個嗰陣佢成日摸我個頭咁

我聽到之後好失望,扁曬嘴

「乖女啦,最多媽咪一得閑就返黎香港啦,好冇?」媽咪安慰我,輕輕拍拍我膊頭

我點點頭,唯有係咁啦

「景霖!伯母!」呀明既聲音係我背後傳出,我轉身望,見到佢啱啱跑到
Lm
————————————————
張志明

我望住個顯示板心諗,仆你個街!唔好再多啲!唔理啦,跑! 分頭搵最快呀

究竟伯母係邊到呀!屌!我四周圍一路跑一路望,但係都唔見佢蹤影

「媽咪!媽咪!」好似係景霖把聲,我都馬上跑過去

我離遠見到景霖攬住伯母,好似好激動咁,比啲時間佢地,再加上我唔得啦,已經跑到喘曬氣,唯有慢慢行過去

「景霖!伯母!」我行到景霖背後

「張志明?我有事要你幫幫手」伯母對我既語氣好似唔同咗,係溫柔咗呀

「係!有咩我可以做到?」我用最誠懇既語氣回應伯母

「你要係我離開香港呢段時間,好好照顧我個女,唔可以好似上次咁激嬲佢呀,我而家急住上機」伯母將景霖隻手遞比我

「知道!伯母!」我接過景霖隻手,捉實

「媽咪!」景霖默默又繼續流眼淚

「乖啦,我真係要上機啦」

伯母同我地講完拜拜就匆匆離開,入閘

景霖就一直拖到我實一實,好開心咁對住我笑,佢真係笑得好靚,好耐冇見過佢發自心底既笑容

「呀明,我好開心呀,媽咪好似已經認同咗我地啦」講講下,我見到景霖眼角又開始想流眼淚

我即刻攬住佢「傻妹黎既,咁開心做咩又想喊呀」

我用手幫佢抹走眼淚,錫咗佢一啖

「張~太」我係佢耳邊講

「咩呀?今晚先啦」景霖好怕羞咁樣講

「咩今晚呀?咁媽咪都承認咗我地,咁妳仲係張太咩?」我好疑惑咁反問景霖

「下?你唔要獎勵咩?」景霖面都紅埋

「哦!乜原來係妳想要呀?仲唔比我試到妳」我對住景霖奸笑

「唔係呀,衰人!」景霖一邊講一邊追打我

就係咁景霖同我手拖手行出機場門口。為咗慶祝成功拯救咗公司,仲有伯母終於承認咗我地,我地返咗屋企換咗套衫,景霖換咗黑色吊帶裙,加少少踭既高踭鞋,仲噴咗好甜既香水,將直髮卷到微曲,就出發去四季酒店食自助餐,

「呀明,我地好少好似今日咁樣一齊出黎拍拖食嘢啦」坐係對面既景霖,好開心咁望到我實一實

「傻妹,做咩咁樣望住我呀,比你望到我怕醜啦」

可以得到伯母既認同真係好開心,但最開心既係景霖同伯母終於冰釋前嫌,我同佢都可以光明正大啦!!

過咗一陣,我同景霖都好食到好飽,今日既景霖著得比平時更加吸引,今日著既裙仲令到佢既事業線若隱若現,佢好耐冇著到咁索啦

當我眼甘甘咁望住佢既同時,發現佢都望到我實一實

「係呢?唔知張生一陣得唔得閒~呢」景霖望住我笑,仲單左一下眼!

面對景霖既暗示,小志明又出動啦!

「埋單!」我向待應表示

我心急拖著景霖走出酒店接持處

「兩人床房一晚,唔該!」我將身分證同信用卡放係抬面

「618號房....」

攞咗房卡之後,我好急咁拖住景霖去搭lift

入到lift,我將景霖推到牆邊,之後貼近不斷同佢打車輪,同時間我係咁伸手入去景霖條裙亂摸一通,景霖大髀真係好滑!
呢度停?認真咩
着返條褲先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞