(少甜)女神老細係我女朋友3.5.1

365 回覆
89 Like 6 Dislike
文呀
我要文呀
今日好似冇乜人睇咁
睇呀
Lm
樓主加油 好好睇
雖然好多字,但幾正

多謝你哋先,我會根據你哋嘅意見去改善我寫嘢嘅質素,保證令大家睇到唔會覺得悶,不過只怪我冇乜男女之間嘅經驗,唔識寫甜
順帶一提,聽朝之前會出文,如果過50正皮嘅話會加更
食完Lunch後,眾同事埋頭苦幹咁係度度橋

細強一路食住個漢堡包一路對住志明講「講真呀,呀明哥仔識你唔係好耐,差唔多同一時間同你入職,估唔到你由一個small potato 變成咗老細條仔,仲幫手救佢間公司添,搞到我好似睇緊啲電視劇咁」

志明「唔係你講,我自己都唔信,不過我都希望我哋可以度過今次危機啦,我都唔想景霖間公司敗係佢手上,咦!不過話時話,我哋啱啱先食完Lunch你咁快又肚餓嘅?」

細強「呢間漢堡包係間十大必去小食店呢嘅,佢啲嘢食仲可以做到上世紀啲風味,我上次食個件多士都係係佢呢度買嘅,不過佢因為捱唔住貴租就黎執笠,我咪驚再唔食冇得食囉」

志明「捱貴租......呀!我諗到啦!我哋將啲口碑好但又就嚟執笠賣嘢食嘅小食店用平租將美食廣場啲舖位租比佢哋咁咪可以吸引到好多人嚟囉!」

細強「咦,好橋喎!其實啲小食店都仲係好有心機咁做落去,只係因為捱唔住貴租而就黎執笠,如果我哋邀到佢哋黎商場開舖,咁咪可以吸引到好多人黎食嘢囉」

志明「不過咁樣仲未夠,我哋仲要邀啲連鎖品牌進駐商場,除咗可以食到一啲小食店之外,仲可以買嘢消費,帶動個人流」

細強「咁事不宜遲,我幫你去同班同事講聲,之後一齊開會,你去同老細講聲先啦」

志明「好,等陣見!」

十分鐘後,眾同事係會客室

志明「個方案就係咁,大家有咩意見?」

阿Sam「ok喎,但我覺得剩係得呢啲小食店都仲未算吸引,應該搵埋一啲尚未打入香港市場但係亞洲出名嘅東南亞美食連鎖店進駐商場,比客人多啲選擇應該更好」

細強「唔單止咁,我哋仲可以係商場開業之前大肆宣傳,除咗有大型美食連鎖品牌進駐之外,只要係商場新開張時買滿幾多錢之後,就可以以新開張優惠係小食店同埋餐廳免費換取嘢食,應該可以吸引到更加多人黎幫襯」

景霖「你哋呢個方案係唔錯,但係如果剩係得一啲小商店同埋美食品牌進駐,仲要再加上新開張優惠,咁商場咪好容易蝕錢囉」

志明「唔洗驚老細,呢一步我一早諗好咗,我哋仲可以叫埋一啲國際知名品牌,一邊收佢哋貴租,一邊收返小商店嘅平租,咁咪可以令商場賺到錢囉」

景霖「咁好啦,就跟你哋嘅方案去做啦,阿sam同細強你哋去處理東南亞美食品牌進駐嘅部分,志明同我就去同啲必去小食店傾合作,至於國際知名品牌嘅部份就交俾秘書去做,大家有冇問題?」

眾同事「好」

景霖「好,大家依方案去做啦,散會」

呢個時候得返志明同景林係會客室

志明「妳頭先好有威勢喎,啲項目指派工作既能力咁勁嘅?」

景霖「我都係以前跟得爸爸多學返黎姐,BB你都好犀利呀,咁嘅橋都比你諗到」

志眀「呵呵,我都係睇到細強食嘅漢堡先諗到架姐,BB呀,既然我諗到條咁嘅絕世好橋,唔知有啲咩獎勵呢?」志明壞笑哋對著景霖

景霖「哼,咁容易比獎勵你架咩?我哋聽日要嗱嗱聲將個方案交俾叔叔睇啊」

志明「咁好了」正當志明失望時,景霖突然攬住志明錫咗一啖........之後講

景霖「張生,等我哋做咗正經嘢先啦,我都知你呢段時間忍得好辛苦架啦,最多到時張太我咪好好哋服侍你囉」

志明「妳個淫娃呀」兩人於是攬得更實......

————————————————————

此時另一方面,美國某棟商業大廈

Edward「哼,差少少咋,今次景霖妳間公司仲唔係我嘅」呢個時候Edward突然電話響

Edward「喂」

電話另一頭一把女聲「老細,我收到最新消息你個ex諗到條新嘅方案去搵資金,我諗你要諗下辦法了」

Edward「得啦,我知點做啦,妳有咩最新消息再通知我啦」

內奸「係」

Edward「咁耐冇見,都係時候要返嚟搵霖豬妳啦」說罷後便哈哈大笑⋯⋯

第一章節:《危機》完
下一章節:《加盟》
樓主早晨
早晨,我啱啱先收工
多謝樓主接手呢篇爛尾故,第一次寫故其實表現都合格有餘喇,繼續努力

少少提議,見樓主用第三身角度去寫,感覺有少少奇怪,好似硬有少少隔咗一層咁,始終之前一直係用主角第一身角度,一時間轉咗第三身比較難投入返。如果可以的話,試吓用返志明第一身嘅角度去寫,咁樣讀者會比較易投入返落去新嘅劇情發展
多謝你意見先,我會去再諗吓應該點樣寫好啲
格下行 再唔係嘅話會睇得好辛苦
支持
同我嘅觀點一樣 我同樓主傾左之後會用返第一身嘅視覺

咁另外想同各位讀者講聲

之後感情線多數都係我寫嘅

換言之即係有兩個人接手
巴打 我只要求重甜
故事一開頭就已經係少甜㗎啦喎 我會寫我自己想寫
咁當然都有甜啦 希望各位都支持
有兩位巴打接手爛尾故已經唔錯
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞