點樣可以扶返佢起身?

244 回覆
6 Like 12 Dislike
放棄佢啦 同佢分手 要比佢知道呢個世界無錢係唔得既 !
我3年前都經歷過類似你男朋友咁 我唔番正職 澳門輸左十幾萬 差卡數 係呢個絕望既時刻 女朋友離開左我 然後就知道有錢就咩都有 無錢就咩都無呢個道理
雖然我而家唔算有錢 但都夠養自己養埋家中兩老

未到最後我唔想行到呢步 我真係好愛佢
分手啦,珍惜自己
要佢起身得一個方法就係分手
你條仔個樣一定好得

唔係 普通樣 唔係特別有型靚仔
最近好心淡
本身佢差落卡數同一啲債 一時間唔會即刻還得哂
但佢日日剩係返4-5個鐘炒散(晚上6-10/11點)
其餘時間日日係屋企煲劇
心平氣和講又試過 罵又罵過 根本冇用
可能因為一齊耐左 又成日為錢嘈交
唔知幾時開始一啲好普通男女朋友會做既野對我黎講好似已經變得好奢侈
唔會再同我講早晨早抖 唔會打比我 嘈完交都唔會氹返我搵過我 我自問我做到足 佢賭輸錢 我冇罵佢
我幫佢還 平時有鼓勵佢叫佢企返起身 但佢就日日都同我講 冇面見我 我搵唔到工 又話冇左我會死
成日同我講 我人生已完 我玩完 我窮我冇錢
真係好辛苦 永遠都好似得我主動 我去解決問題咁
佢一有問題就收埋自己 全部野唔上線 唔返工
消失左咁...其實佢想點..?我都好大壓力

可能因為一齊耐左 又成日為錢嘈交

分手啦 跟我 PM 我

跟你條毛
我3年前都經歷過類似你男朋友咁 我唔番正職 澳門輸左十幾萬 差卡數 係呢個絕望既時刻 女朋友離開左我 然後就知道有錢就咩都有 無錢就咩都無呢個道理

3年前我都係 21歲 果陣我女朋友都好愛我架 但一個人唔經歷
樓主係咪好醜好無自信?
我自己都係22垃圾仔 一直都覺得人生無乜意義
之前係屋企做左年幾廢青 思考人生
之後都係差卡數唔夠錢還 最後咪又係死死地去出去打工還錢

垃圾點扶都冇用 正所謂爛泥扶唔上柄 所以話最後可以幫到自己起番身既人就只有自己
雖然我心態勢仲係同之前一樣消極 不過e家起碼叫做自給自足到 唔洗再問屋企人攞錢

咁我係咪冇野可以做到....
佢覺得我愛佢就應該共患難 次次我唔復佢就屌我唔同佢共患難 唔夠愛佢果啲

作為一個垃圾仔 我可以答你係

sry,未打哂就post左
作為一個垃圾仔 我可以答你
人地越同我講d正面既說話我就越頹越sad
越唔想理人
btw話共患難 我真係笑左出黎
呢d 只不過係情緒病發作跌入負面mode姐

你最多可以做既就係等 等佢自己企衝破心理關口 不過我覺得你可以追究下成因 同問下佢內心既想法 雖然我覺得佢未必會講出黎
不過最起碼你都可以知道佢發生緊咩事

我問過好多次啦 佢話我話佢 我唔同佢共患難 話我唔支持佢 但每次佢有事佢搵我 我都即刻幫 每次幫完佢都話會振作 每次都係講完就冇左件事
我真係唔知點先叫佢口中既共患難

好揀唔揀揀條廢柴 你問下你自己仲愛佢d咩啦

3年前我都係 21歲 果陣我女朋友都好愛我架 但一個人唔經歷啲事情係唔會識長大架 你愛佢就放手等佢知道呢個世界既現實
佢食撚硬你丫

遲下佢會屌你分工搵唔到錢
到叫你做PTGF 出鐘 叫你做雞養佢

佢食撚硬你丫

佢食撚硬你丫

佢食撚硬你丫

佢食撚硬你丫

佢食撚硬你丫

佢食撚硬你丫

唔會做ptgf囉 出賣唔到自己 同根本冇咁既需要去做
死廢青

3年前我都係 21歲 果陣我女朋友都好愛我架 但一個人唔經歷

最後點
樓主係咪好醜好無自信?

唔係 唔係話好撚靚 但有人追 有人讚 小肥
上面位巴打講得岩共患難係指一齊努力面對困難
咁條撚屌又有冇努力阿?共患難
你未唔好理佢一派 又當自己放下假
自已冇錢又人俾錢佢洗就識揾工架啦

我估應該會
你未唔好理佢一派 又當自己放下假
自已冇錢又人俾錢佢洗就識揾工架啦

我估應該會

俾^錢佢洗

最後點

最後咪自己企番起身 半年內將啲卡數找清哂 同前女友 仍然係朋友 黎緊會唔會一齊番就睇機會啦 而家大把男仔掛住打機唔番工 係屋企做廢青 呢個唔係問題 問題係睇佢幾時先識醒 有啲唔好彩既咪可能屋企人過左身 先至識醒 到時後悔莫及了
幫佢plan 好啲野囉
成大大份計劃書屌打佢塊面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞