點樣可以扶返佢起身?

244 回覆
6 Like 12 Dislike
其實有你係度, 佢根本就未真正跌過, 你想點扶?
Btw 佢差落筆數大唔大 ?

2皮野到...
卡數可以試下債務重組搞搞佢,但心態好難改,你想要個咩既將來自己決定

差落咁多錢 佢話唔會批比佢

2皮野到...

兩皮野都還唔起
算啦好嘛
好撚憎依啲病態賭徒
真係唔死都冇用
佢幾多歲,點解仲可以咁唔成熟
btw 哩啲野只能靠自己,旁人最多推佢一把,自己唔想起點都唔會起得到

而家22啦 我真係唔知點
把口講到好愛我 但係一啲實際行動都冇

同佢講親就話 唔係我冇能力做 係我肯唔肯去做 我只係享受懶惰

屌,22歲就咁,幾撚時死

2皮野到...

兩皮野都還唔起
算啦好嘛

原來係兩皮
sor認真咗
佢幾多歲,點解仲可以咁唔成熟
btw 哩啲野只能靠自己,旁人最多推佢一把,自己唔想起點都唔會起得到

同佢講親就話 唔係我冇能力做 係我肯唔肯去做 我只係享受懶惰

咁後生就一堆債
你仲要幫佢還,佢只會愈黎愈過份,係唔會變好
你都係早走早著

真係冇辦法激起佢的起心肝做個有用既人咩

有嘅,但你要忍心囉,要睇住佢無錢還債,無錢食飯都唔好幫佢,佢求你都唔好幫
如果係困境中都唔識學習仲煲劇的話咁不如死左佢好過

佢仲成日擺副高姿態 唔復機呀 唔搵我呀 等我搵等我氹 我同佢講野又唔復 最後你嬲佢就會講句 我心情仲好低迷 我冇心情講野...對唔住 跟住就繼續煲劇

你梗係唔好搵佢啦,由得佢自生自滅,自己起翻身

不過算啦,鬼叫你鐘意佢,你注定係會比佢食住,只要佢扮一兩下死狗你又會仆過去幫佢

我決定由而家起唔再搵佢 唔再理佢 唔再話佢 由得佢死 如果佢都唔搵返我 可能佢根本唔係好愛我 唔係口講咁重要...係咪?

就係因為習慣左有你照住 所以佢咪習慣左做廢柴囉 到佢自己真係唔掂既時候自然就會企番起身架啦,如果佢係唔企既 咁又怪得邊個?可以幫到佢既就只有佢自己
岩唔岩阿? 傻撚

2皮野到...

兩皮野都還唔起
算啦好嘛

一路睇一路諗條數係幾多
點知見到係二皮
兩皮野都話自己冇能力
仲要得個22歲
算鳩數啦

咁後生就一堆債
你都係早走早著

有嘅,但你要忍心囉,要睇住佢無錢還債,無錢食飯都唔好幫佢,佢求你都唔好幫

佢仲成日擺副高姿態 唔復機呀 唔搵我呀 等我搵等我氹 我同佢講野又唔復 最後你嬲佢就會講句 我心情仲好低迷 我冇心情講野...對唔住 跟住就繼續煲劇

不過算啦,鬼叫你鐘意佢,你注定係會比佢食住,只要佢扮一兩下死狗你又會仆過去幫佢

我決定由而家起唔再搵佢 唔再理佢 唔再話佢 由得佢死 如果佢都唔搵返我 可能佢根本唔係好愛我 唔係口講咁重要...係咪?

岩啊,佢唔搵翻你就証明左你係佢心入面係咩位置,花言巧語個個男人都做到
都已經咁耐時間,既然軟硬兼施都無用既時候,其實絲你真係好辛苦咼....
有無了解過其實佢除左懶仲有無啲咩原因令到佢成日留係屋企阿?
同埋你同佢之間係咪發生過太多事,令到你地之間既感情真係好深,所以你放唔低佢阿?

我同佢一直感情都好好 日日見 有咩都share有咩都同對方講 視對方係同自己行到最後果個
跟住啲錢真係好煩 呢半年就開始成日嘈 但都好快冇事 但最近開始佢愈來愈hea 搵都唔搵返我 剩係成日話冇面面對你 話自己冇用 叫你由佢果啲

咁後生就一堆債
你都係早走早著

就係因為習慣左有你照住 所以佢咪習慣左做廢柴囉 到佢自己真係唔掂既時候自然就會企番起身架啦,如果佢係唔企既 咁又怪得邊個?可以幫到佢既就只有佢自己
岩唔岩阿? 傻撚

我都認我係傻撚 我成日覺得愛佢就要陪佢走過高山低谷 但唔知幾時開始好似一直滑向低谷咁...

咁後生就一堆債
你都係早走早著

岩啊,佢唔搵翻你就証明左你係佢心入面係咩位置,花言巧語個個男人都做到

我希望等到佢返黎 搵返我
愛大撚晒咩 你都戇撚鳩鳩 唔怪得一啖擔 ,22歲就周身債 都算 仲要本pea 係度怨 收皮啦 又唔係差幾百個,有心還一早的起心肝返工清債啦

呢一年以黎我都以為佢真係會的起心肝還錢 唉 一次又一又應承我 最後都係咁 一個月前同我講搵份工返full day快啲搵錢 到而家都仲係屋企煲緊劇 每日只係同我講一堆搵唔到工 好驚 冇面面對我既說話黎敷衍我

其實你係唔係要等到佢開口叫你出黎做雞你先肯放棄佢?

呢D垃圾一早就撇啦。 人跌左唔係問題, 佢肯起身既就幾辛苦都要幫。 佢自己都唔緊既你無責任幫佢。 更加無責任等佢。

2皮野到...

兩皮野都還唔起
算啦好嘛

仲讀緊書 一時三刻係好難....
On9 22歲 周身債 無撚得救
我想問 佢係咪中學畢業就出黎做野
係既話 無學歷 又唔努力
仲要 賭 + hea 放棄佢啦
屌,兩皮
愛大撚晒咩 你都戇撚鳩鳩 唔怪得一啖擔 ,22歲就周身債 都算 仲要本pea 係度怨 收皮啦 又唔係差幾百個,有心還一早的起心肝返工清債啦

呢一年以黎我都以為佢真係會的起心肝還錢 唉 一次又一又應承我 最後都係咁 一個月前同我講搵份工返full day快啲搵錢 到而家都仲係屋企煲緊劇 每日只係同我講一堆搵唔到工 好驚 冇面面對我既說話黎敷衍我

其實你係唔係要等到佢開口叫你出黎做雞你先肯放棄佢?

呢D垃圾一早就撇啦。 人跌左唔係問題, 佢肯起身既就幾辛苦都要幫。 佢自己都唔緊既你無責任幫佢。 更加無責任等佢。

我等左好耐好耐啦 好似一啲醒既跡象都冇 我都唔知仲可以等幾耐 我又覺得我搵唔返一個我咁愛佢 佢又咁愛我既人....
都已經咁耐時間,既然軟硬兼施都無用既時候,其實絲你真係好辛苦咼....
同埋你同佢之間係咪發生過太多事,令到你地之間既感情真係好深,所以你放唔低佢阿?

我同佢一直感情都好好 日日見 有咩都share有咩都同對方講 視對方係同自己行到最後果個
跟住啲錢真係好煩 呢半年就開始成日嘈 但都好快冇事 但最近開始佢愈來愈hea 搵都唔搵返我 剩係成日話冇面面對你 話自己冇用 叫你由佢果啲

但其實佢都已經自暴自棄,一直以黎似係得番你自己既單方面付出咼。如果佢真係愛你想同你一直落去既,點會比自己咁頹廢?
On9 22歲 周身債 無撚得救
我想問 佢係咪中學畢業就出黎做野
係既話 無學歷 又唔努力
仲要 賭 + hea 放棄佢啦

唔係呀 仲讀緊書而家
由12月講到依家都未分手
仲想叫幾耐春

之前佢應承我2017一定會改 比幸福我 好似以前咁

但其實佢都已經自暴自棄,一直以黎似係得番你自己既單方面付出咼。如果佢真係愛你想同你一直落去既,點會比自己咁頹廢?

佢成日覺得人生已完 做咩都冇用 又可能真係慣左倚賴我
兩皮 返pt麥記炒薯條幾個月都搵得返啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞