點樣可以扶返佢起身?

244 回覆
6 Like 12 Dislike
放手啦 對佢對你都好

我同你情況差差唔多,但佢好彩無賭錢
但一直唔搵工,失業好耐
鍾意買野駛錢,平時食飯出街都係我比錢多
仲要幫佢搵工,搵完仲要比佢鬧

最後都係分左手,分左手後有朋友同佢傾
先知佢覺得我一定唔會離開佢
佢慣左依賴我,所以無打算變
知道後我更加無後悔同佢分手
因為一個咁樣嘅人真係無可能再行落去

知道行呢一步好難,但你唔咁做佢可能一世都唔會醒

如果佢肯改呢?

唔洗如果
冇大變佢係唔會改
係一定唔會改
改左你來返呢個post搵我

點先為止大改變?

死屋企人
女朋友唔要佢
失去人生中重要既野
生活既支柱突然消失

I mean 佢已經女朋友唔要佢
佢要點改變
放手啦 對佢對你都好

但一直唔搵工,失業好耐

如果佢肯改呢?

唔洗如果
冇大變佢係唔會改
係一定唔會改

點先為止大改變?

死屋企人
女朋友唔要佢
失去人生中重要既野
生活既支柱突然消失

佢要點改變

咪再沉一排 然後諗通變大個仔囉
對人生有返些少感悟 然後的起心肝做返啲野
返工又好 進修又好 學下planning

老老實實 22歲 似返個男人識諗啦
諗下將來 諗下身邊人
放手啦 對佢對你都好

但一直唔搵工,失業好耐

如果佢肯改呢?

唔洗如果
冇大變佢係唔會改
係一定唔會改

點先為止大改變?

死屋企人
女朋友唔要佢
失去人生中重要既野
生活既支柱突然消失

佢要點改變

諗下將來 諗下身邊人

或者會變成鄭中基同呀sa咁
但唔會再一齊
2皮
放手啦 對佢對你都好

但一直唔搵工,失業好耐

如果佢肯改呢?

唔洗如果
冇大變佢係唔會改
係一定唔會改

點先為止大改變?

死屋企人
女朋友唔要佢
失去人生中重要既野
生活既支柱突然消失

佢要點改變

諗下將來 諗下身邊人

就咁睇都幾難
比佢屌左未?

屌過應該玩完
比佢屌左未?

屌過應該玩完

屌唔屌過都要走啦
因為失左身而夾硬留低只係輸得更痛
到底佢煲緊d乜劇咁襟煲 可以日日煲都煲唔完?
我話你知,
除非你呢個會借錢俾佢嘅人唔理佢,
如果唔係佢繼續係咁。
其實好大程度上我覺得係朋輩影響
佢啲朋友全部廢青
一係唔讀書 唔返工 靠屋企 日日打機
一係21歲人 生左個女 做份廢工$7000養老婆仔女 仲要賭外圍賭到冇錢買奶粉
所以其實我都唔係好想佢群咁多呢班人

極品

想知樓主而家讀書定做野
條仔咁廢仲一齊有咩意思
男人玩過黃賭毒其中一樣已經飛得,仲要得廿幾歲就玩到成身債,簡直係死罪中嘅死罪。
如果佢知錯肯改,肯上進都話浪子回頭,前事不計。結果佢廢足年幾兩年都係唔識諗,佢係有心想改一早就改咗,你要幫嘅都幫到盡,佢唔肯醒你做咩都冇用。
就算佢見依個post都剩係識自怨自艾,係到發悔氣話唔洗你幫,將個責任推係你身上,話你唔可以共患難,完全冇心改。佢咁廢,你有幾多青春可以幫到佢幾多次?遲啲你同結咗婚,佢唔肯返工,咁你點?又湊仔咁湊佢?
一個冇腰骨冇膊頭嘅男人,今次俾你氹到佢都唔會有將來
男人玩過黃賭毒其中一樣已經飛得,仲要得廿幾歲就玩到成身債,簡直係死罪中嘅死罪。
如果佢知錯肯改,肯上進都話浪子回頭,前事不計。結果佢廢足年幾兩年都係唔識諗,佢係有心想改一早就改咗,你要幫嘅都幫到盡,佢唔肯醒你做咩都冇用。
就算佢見依個post都剩係識自怨自艾,係到發悔氣話唔洗你幫,將個責任推係你身上,話你唔可以共患難,完全冇心改。佢咁廢,你有幾多青春可以幫到佢幾多次?遲啲你同結咗婚,佢唔肯返工,咁你點?又湊仔咁湊佢?

見冇人勸多樓豬一句,一個男人愛你,點會唔聽你講,點辛苦都會想同你有將來,但你根本完全俾唔到動力佢。我感覺上佢根本當你係佢第二個啊媽,保姆咁上下。
有事就搵你幫,冇事就嫌你煩

見冇人勸多樓豬一句,一個男人愛你,點會唔聽你講,點辛苦都會想同你有將來,但你根本完全俾唔到動力佢。我感覺上佢根本當你係佢第二個啊媽,保姆咁上下。

屌同樓主講過晒啦,佢都唔聽人講野
當係呀媽保姆都仲好d,佢依家係atm咋
樓主第日分左手後悔唔好上黎喊
自己攞黎衰

屌同樓主講過晒啦,佢都唔聽人講野
當係呀媽保姆都仲好d,佢依家係atm咋
樓主第日分左手後悔唔好上黎喊
自己攞黎衰

冇爬文添 原來樓主仲諗住繼續落去?
可能十幾年後又係啲悲劇家庭
唔好咩住咁大個包袱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞