與其話我好憎谷阿莫 不如話我好憎睇谷阿莫嘅人

258 回覆
490 Like 115 Dislike
我係戲院睇左套戲先睇佢有幾搞笑/ 我一定唔會哂錢入戲院睇呢套戲先睇佢有幾搞笑
谷阿莫呢條友好撚無恥架,

當年有班巴哈台仔發起咗個檢舉行動,個channel被ban後,佢幾分鐘就開翻個新嘅,仲要齊哂片(非公開轉做公開),唔止一個,係檢極都可以再開。

根本明知自己係用緊盜版賺錢,有撚哂預謀
Film major撚表示樓主真係講得好
有時佢捉到嘅笑點真係好正
尤其是早期果啲
本身套戲越爛,佢嘅片就越好
本身好嘅戲就唔應該睇谷阿莫

格雷的50道陰影我睇咗小說再睇佢套剪片一樣笑到噴
其實擺明車馬,就係為左俾連睇兩個鐘戲都懶/連俾幾十蚊都俾唔起嘅人
可以快速消化一套戲嘅方式

唔同意 至少我睇谷阿莫係想睇佢點扭曲戲
我睇佢通常係想知道以前幾集講咩 例如狂野時速果啲 以前幾集無睇/唔記得 咪唯有睇佢囉未睇既戲我就唔會睇佢
其實擺明車馬,就係為左俾連睇兩個鐘戲都懶/連俾幾十蚊都俾唔起嘅人
可以快速消化一套戲嘅方式

唔同意 至少我睇谷阿莫係想睇佢點扭曲戲

咁都算喇 好多人睇左谷阿莫就當睇左套戲
雖然幾中意睇佢d片
因為佢口才的確係幾好
但基本上都係睇一睇就唔記得
但都幾同意樓主講既野
有時佢捉到嘅笑點真係好正
尤其是早期果啲
本身套戲越爛,佢嘅片就越好
本身好嘅戲就唔應該睇谷阿莫

格雷的50道陰影我睇咗小說再睇佢套剪片一樣笑到噴

agger
佢講twilight 幾好笑
谷阿莫根本睇你點利用佢!你唔想睇劇透你可以不睇佢X分鐘D片,但同樣地D爛片,例如X道人你就可以先看x分鐘知道內容,所以佢根本是一把劍或刀,有二面,睇你點利用姐!

2.宜家上網乜都睇到,所以你話佢令人唔買碟我不認同,香港人唔bt至奇啦下話

巴打 bt都會睇哂成套戲呀
但係睇谷阿莫既 好多都係睇佢當睇左
如果有人因為睇完佢話你鐘意既電影係垃圾
而佢係未真正睇個套電影既
咁你點會唔嬲

真係有呢啲人架咩

我有時睇谷阿莫睇佢啲我無興趣既戲
睇完佢反而仲想睇套戲架喎

同埋睇佢係為左當重溫下劇情記憶
又可以當唔同睇法當佢9up姐
套套戲都用個幾鐘睇 唔係個個都咁好心機
你可以話佢做法唔岩
但呢個世界就係咁多懶人
講真 你拍片講影評唔緊要
屌 谷阿莫一味淨係識搵啲bug位出黎鬧下笑下 咁樣叫睇戲
樓主憎既係睇完谷阿莫當睇完既人
我身邊又無呢啲人喎
睇谷阿莫一係平時都唔會睇戲既
一係就平時都會睇戲 睇谷阿莫當笑片咁睇(即係我)有時我睇完佢講既劇情會令我想睇套戲
中意欣賞電影既人一定唔會 / 避開睇佢
佢好垃圾其實
講同真實兩回事
電影帶嚟嘅享受從來就唔只劇情
鋪排 鏡頭 配樂 角色設計 演技
呢個世界千千萬萬個故事 幾可會特別到印象深刻
就係靠電影嘅種種技巧將原本平淡嘅故事帶出深度 呢個就係電影高深嘅地方 亦係佢難以被速食嘅原因
其實一句講曬,
樓豬鐘意既作品: 睇谷阿莫 就係唔識欣賞電影 速食文化
樓豬認為爛片:睇谷阿莫,可以知道大約內容,唔駛曬時間睇爛片
結果樓豬同一般人一樣,自己鐘意既就唔可以有人侮辱套作品
與其話我好憎睇谷阿莫 不如話我好憎樓豬依啲自命清高嘅人
與其話我好憎睇谷阿莫 不如話我好憎樓豬依啲自命清高嘅人

thanks
睇佢都係想笑下
邊個叫你當佢資深影評睇
我通常係睇完嗰套戲先會睇返谷阿莫當聽多個影評同想知人地係理解套戲
我通常係睇完嗰套戲先會睇返谷阿莫當聽多個有趣啲嘅影評同想知人地係點理解套戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞