與其話我好憎谷阿莫 不如話我好憎睇谷阿莫嘅人

258 回覆
490 Like 115 Dislike
谷阿莫根本睇你點利用佢!你唔想睇劇透你可以不睇佢X分鐘D片,但同樣地D爛片,例如X道人你就可以先看x分鐘知道內容,所以佢根本是一把劍或刀,有二面,睇你點利用姐!

2.宜家上網乜都睇到,所以你話佢令人唔買碟我不認同,香港人唔bt至奇啦下話

巴打 bt都會睇哂成套戲呀
但係睇谷阿莫既 好多都係睇佢當睇左
如果有人因為睇完佢話你鐘意既電影係垃圾
而佢係未真正睇個套電影既
咁你點會唔嬲

真係有呢啲人架咩

我有時睇谷阿莫睇佢啲我無興趣既戲
睇完佢反而仲想睇套戲架喎

同埋睇佢係為左當重溫下劇情記憶
又可以當唔同睇法當佢9up姐

我都係,如果真心想睇一部戲既講真而家我連trailer都唔會點睇,而家d trailer 就黎好似谷阿莫咁講哂d重點出黎

呢個真 如果要屌我會屌啲trailer
最精彩個part係trailer到播左出黎
入到場點知成套戲悶到仆街
樓主憎既係睇完谷阿莫當睇完既人
我身邊又無呢啲人喎
睇谷阿莫一係平時都唔會睇戲既
一係就平時都會睇戲 睇谷阿莫當笑片咁睇(即係我)有時我睇完佢講既劇情會令我想睇套戲

同意啊 真係冇呢啲人
支持!成篇都同我想法一樣,特別尾段嘅係我每次睇完戲好enjoy做嘅野,慢慢回憶返兩個鐘戲每一個位有冇 message 先係睇戲好玩嘅地方,6分鐘睇完?咪玩啦
咁如果只係純粹為左娛樂呢
自己就覺得睇谷阿莫9up同去戲院係兩種感覺黎
睇咩關你撚事

唔關事,不過見到睇d人咩質素咁

睇套youtube都知人有無質素,介紹下你睇咩

留低一句關你撚事就叫駁左?
你話你有論點都可以討論下
支持佢留呢d咁低質留言唔係見到質素係咩?
係咪真係民智未開,竟然會有人支持谷阿莫
但佢同時有d一系列既電影..等人可以一口氣重溫番之前d劇情..再去戲院睇續集
利申:覺得佢確實係侵權

之前生化危機
太耐先岀唔記得前面劇情
都係靠佢講重温一次 再去戲院睇新一集
樓主憎既係睇完谷阿莫當睇完既人
我身邊又無呢啲人喎
一係就平時都會睇戲 睇谷阿莫當笑片咁睇(即係我)有時我睇完佢講既劇情會令我想睇套戲

同意啊 真係冇呢啲人

打稻草人洗經
樓主會唔會淨係憎谷阿莫既說戲方式咋?我以前都睇谷阿莫,好似哈利波特呢啲咁,我自己本身睇過但又想聽下人地會點睇,開頭覺得幾有趣但耐左就覺得咩大魔王妖艷賤貨呢啲好煩,同埋有時佢根本扭曲左成套戲

其實而家youtube已經有好多呢啲幾分鐘講成套戲既channel,我有睇過其他比較正常同認真咁講既唔會太差,有時有啲會講返以前既戲但我又未睇過,我都係聽完先知原來有呢套戲再bt睇返(睇到一半對套戲有興趣個陣我會停左條講戲既片先,睇完成套戲再返黎聽埋點講咁)

谷阿莫初期係認真解戲
後期已經純惡搞/諷刺
有套戲兩個女主角
佢就一個叫女主角,一個叫男主角女
係咪真係民智未開,竟然會有人支持谷阿莫

唔同意樓主觀點=支持谷阿莫?
我鍾意睇佢啲片但係佢公海用盜版我覺得佢抵死得唔得?
有人話睇谷阿莫慳返好多時間,
我只覺得睇谷阿莫晒咗我幾分鐘
[quote][quote]樓主憎既係睇完谷阿莫當睇完既人
我身邊又無呢啲人喎

有陣時完全唔知有呢套戲 聽完佢講會走去睇返
同意呀! 憎
我一路以為睇谷阿莫係當啲好笑嘅片咁睇
乜原來真係有人當睇咗套戲咁on9架?
利申 淨係睇過一兩次谷阿莫
我有睇谷牙木

因為有d 戲我興趣不大, 唔會花2 個鐘睇一套興趣不大嘅戲, 但如果花5 分鐘的話, 閒極無聊睇下都不失為一個娛樂
其實你地講到尾都係睇唔過眼佢賺到錢

yes
我地眼紅backup佬

yes
我地眼紅backup佬

兩樣野完全冇關連
不同意,果d 睇完谷亞莫就以為睇左套戲既人真係好on9, 佢擺明玩緊既係用不同/搞笑/on9角度去切入一套戲,係攞黎玩架喎。
連登仔又嚟玩雙重標準
倒不如話有一堆低質觀眾盲目相信谷阿莫嘅主觀剪攝同概要
賣笑本身就係主觀角度帶畀觀眾,有時係真理有時係成見偏見,但聽完就認真接受/相信就最可笑
有好多戲唔係佢介紹根本唔識知有呢套野
佢帶起左好多冷門戲
同埋有啲香港根本都無上過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞