黃世澤:總辭須要有民意背書,新加坡社陣式總辭嘅歴史教訓令我對總辭好有保留

268 回覆
233 Like 91 Dislike
台灣人成日用
駁唔到
係佢哋老是常出現
成撚日都認為屌熱狗係泛粉係咪太天真?
忘記了當年被人屌偽本土班人
佢地實會話依家疫情時期 非常狀態
又或者政治上無何奈何 所以一年就袋住先

但今次就"接受"延長一年
但如果下年2021年9月個陣 疫情仍然持續 又或者戰爭爆發
咁又係唔係接受延長至十年, 甚至係無限期?
點解會有人覺得議員淨係得投票呢個作用

總辭先係你所講嘅畫面靚啦下話
黃世澤所9up的議會抗爭班人都唔會做
垃圾費議案實際係777鋪路係私人樓安閉路監控
日後所謂捉垃圾的便衣實際係搵警魔捉人去強姦及殺害

結果垃圾費議案成個公民黨係投票支持
公投決定啦
唔總辭咁泛民班人有咩方式反抗?
咪就係冇果下先肉酸嘛
我只嘅畫面好靚係班人自high話泛民被人抬走,而唔係投票

咁你答我入去做到啲咩,唔好同我講攞資源幫手足、咩探監
燒山>世柒
自己唔識中文 唔識成語
就話人唔識用錯
俾資源手足呢d野講多就口臭啦
你知唔知出面發夢o個陣佢地利用議員身份救左幾多人?
另外如果總辭,仲點有咩資格將議會議題帶出國際? 仲有咩資格去評論議題?
認真,同果要總辭就一早要啦,點會揀呢d moment,俾人控制議會已經唔係第一日既事
我以事論事,你就去講人地有冇資格
點討論落去呀大哥
點解唔直接公投所有議員不應留任,令中央任命無民意基楚?依個議題無理由得泛民要負政治代價
另外如果總辭,仲點有咩資格將議會議題帶出國際? 仲有咩資格去評論議題?

係你講資格論在先

再者游說制裁係無議席的人做起,公民黨班垃圾係反對制裁,所以避免影響制裁的無議席可能比較好
有咩議題係由議員帶出國際?
今時今日非議員做國際線唔係比議員出色咩
飯民就係知唔會有人支持自己白出一年糧所以唔攪公投
班人又唔做議會抗爭,次次去美國就用香港議員身份拉死制裁
今屆點解要杯葛臨立會,就係因為班泛民唔係民眾投票出來冇民意背書咯,點解可以錯鳩曬個邏輯。
世柒早幾個月先講過冷藏行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞