黃世澤:總辭須要有民意背書,新加坡社陣式總辭嘅歴史教訓令我對總辭好有保留

268 回覆
233 Like 91 Dislike
公投應該比較有效解決危機?
黃世澤自己都帶咗頭盔,乜野叫好Dry?喺入唔入偽立法會呢個問題上都和稀泥啦!支持就支持,反對就反對,又公投交翻個波比香港人,班泛民係有抗爭同領導意志嘅,講清楚你想點,唔好下下張個責任卸比香港人
被委任先係改變status , 直頭係顛覆左個制度
拒絕延任目的係維持現狀 , 接受委任係一個壞嘅先例
去fowarder公司做下先再講
但呢個用法我見係台灣人
香港係呢一兩年先有
我十年睇報紙都識學㗎啦
咁佢今次係引當年新加坡總辭呢個case黎論證泛民總辭有保留呀嘛。喺度拋書包,懶係要以史為鑒咁呢下on9呀嘛,根本context完全唔撚同

btw世柒啲嘢你都追,真係好得閒
攪流亡議會啦

留喺度把鬼咩

況且星加玻都唔係呢個時代
其實我都係追世柒個friend 淋紅油先(身為商用車膠一定有留意淋紅油)
收皮啦,香港野關你個有被害妄想症既德國佬叉事
Sosad跟民意做都要俾人屌
所以我唔同意公投就係咁解
香港人同泛民 甚至建制 班狗 777 中共
都應該為自己落既決定負責
如果泛民公投既原因係驚落錯注第日比人鬧 而公投就可以將個責任share晒比香港人 我會好睇唔起佢
作為一個(班)政客 係要有眼光魄力同膽識 你要翻盤 剝熱狗中共棚牙 就應該用呢次爭拗比香港人睇到你有以上特質
做個乾脆既決定 一齊出黎大大聲話比人聽你既理據 說服唔同意你既同路人
唔係好似777咁射個波比人大 下面班走狗就睇風向左搖右擺
宜家佢地出黎講野散修修 想留但又留條尾比自己就真係好醜怪囉
churchill宣戰會唔會又整個公投 出黎演講又會唔會彈出又彈入吖
應該畀區議員acting立法會議員
岩呀,總辭唔係唔得但一定要有條件
唔係只係投降
2係唔總辭都一定要做既野
反對公投結果只會係兩邊繼續鬥落去分化
仲有提醒你對德宣戰既唔係Churchill, 係臨落台既張伯倫
初選結果點反映要唔要總辭?
可唔可以解一解?
留任與否未見有一面倒共識,直接用初選結果推導大部份民意支持不留任本身就冇supporting
有爭議性既事用公投解決喺文明社會係好常見既事
以黃營財力唔見得完全冇資源搞一次公投
感覺一提話辭完去英國流亡議會就沈post
咁即係初選入圍既就唔入
迫暈白頭佬果d入去就ok?
其實我真心no preferences, 因為入唔入都係咁
真心支持中產專業人仕移民唔為香港揹書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞