黃世澤:總辭須要有民意背書,新加坡社陣式總辭嘅歴史教訓令我對總辭好有保留

268 回覆
233 Like 91 Dislike
而家都唔會再集中你班所謂議員!跟唔到就係跟唔到,講都口臭!根本完咗,人地可憐你,施捨比你,仲有做落去,即係認同委任做法講撚完!
而家唔係總辭
係中共直接委任咗立法會議員
而入到去根本冇可能進行任何形式嘅抗爭
泛民入去冇民意授權之餘仲要只係做橡皮圖章?

如果下年又再延長咁點?真係萬年國會延到佢地死咁點?係咪繼續接受欽點?
唔識就學啦

下下叫人死番支那
好似初選咁搞個 總辭公投咪得
根本唔係總唔總辭嘅問題
任期完咗退落嚟係理所當然
五眼同全世界都講緊臨立會不合法
點會重去參加對家嘅不合法集會
寫咁大篇野都見唔到佢有咩論點,純粹不停拎毓民 熱狗黎講。都唔知做乜撚。
依條黃世柒就算啦
熱狗果然係泛民遮醜布
得泛粉先會在意熱狗做乜問你嘢
背書X
支持, 支撐O
好多人話泛民貪立法會議員筆糧,其實好多人正職都多過立法會議員嘅糧,熱共呢個手法真係令人厭惡。我諗最在意立法會份糧係鄭松泰,否則點會一個唔該就坐返入去,從不抗爭就可以扮抗爭咁指住人哋個鼻鬧人,真係乜都佢哋講晒,不過我明嘅,邊個會睇熱狗啲垃圾Content,大家可以思考一吓。

熱狗果然係泛民遮醜布
得泛粉先會在意熱狗做乜撚嘢
佢哋其實知唔知熱狗話會留任
因為很多人活在黃毓民的陰影下
好心唔識就虛心D學啦 影你老母響咩
點會同新架坡一樣呀,香港而家已經有國際關注

黃世澤算吧啦
好值得參考
啲人好鍾意quote Solomon Yue 話要唔好放棄議會

冇思考能力,人話咩就咩
又係喎
而且只係一年
鍾意咪搞多次公投囉 應否接受支共委任延任一年臨立會 根本留先需要民意endorse

上屆投票就endorse你四年 由上次公投睇根本成個反對派格局變咗 有班公投輸撚到仆街嘅人咁厚面皮想受支共任命延任嘅咁咪留

入咗去嘅再做關鍵缺席啲柒嘢咪比人屌多佢兩錢重 你地鍾意啦 反正你班泛民不痛不癢
呢個情況點公投
票站肯定比狗搞
雖然呢個方法係最好
又唔係唔知佢一段片大概廿二分鐘,有一半時間都係鬧人、離題
已經話可以延任不少於一年
即係可能有得續任
續下續下咪變永續
「永續」從此變為政權常態!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞