渣哥釀成公關災難

1570 回覆
124 Like 715 Dislike
希望渣哥條仆街全線執柒
以前已經比咗嘅冇得remove走係之後先冇得再比嬲/留言
睇下成件事個時序,佢做左啲乜出來

1. 渣哥本身已經決定响銅鑼灣開分店,想make noise多啲人知,就搞個全民投票當係marketing宣傳
2. 投票開始左11小時後,發現銅鑼灣大落後,急急edit原來個post,話全民投票結果只佔50%,另外硬加插董事局7人投票結果都佔50%決定權
3. 投票結果沙田同荃灣大領前,渣哥就計住個得票率,焗住砌夠董事局5票比銅鑼灣,沙田荃灣各得一票,砌出黎就岩岩好銅鑼灣勝出
4. 結果公佈後支持者媽聲四起,話佢假民主,一早決定左銅鑼灣就直接宣布,唔好搞場大龍鳳出來呃鳩人,又留言爆出佢選舉途中更改選舉規則(2)
5. 群情洶湧,太多人留言插佢,渣哥開始大手block人同del留言,最後索性成個投票post剷走埋
6. 再開個新post出來含糊交代兩句道歉,所有數據都已經無晒
7. 新post唔比人attach之前cap圖罪證,網民繼續留言鬧爆,大約一小時後,渣哥又在新post瘋狂 del留言和block人,最後只淨返支持者聲音
sorry我絲嚟
唔緊要啦 記住食多啲幫補下
起碼呢到好多人唔會再幫襯
依家的確係少部分人控制一半票數,我冇比喻錯喎只不過嗰少部分人係直接入去做
好撚多冇腦黃
我屌求其揀個po一㩒留言就睇到啲咁嘅嘢
咪係囉
你想開邊到 d人要撐去食無問題
而家投完票 又咁樣處理 樣衰咗d囉
唔會,太撚多盲黃
group名我冇遮曬
仲癲過林鄭,我係fb page屌林鄭成年
都未比佢block過
Del 人咪得囉,block 人我比佢block哂
又捉鬼死港豬食撚黃店抗爭 日日食黃店 好撚黃呀我而家 , 勇武都唔夠我嚟
而家先知?
又要出黎做show
屌,當佢藍屍處理好賤呀! 幾時先醒呀啲港豬
董事決定就唔好sell到公投咁啦 肉酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞