『薪火post』BNO 續期資訊(99) 希望100之前會approve

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
無問題,寫信解釋話寄半個地球驚唔見就得,不過最好雙面color copy la
而家BNO申請已經唔使睇出世紙
填第二次嘅bno countersign又要寫過passport number但本舊bno已經寄咗去

有無人知可以點?定又email問?
唔係填 countersign o個個人的passport number咩?
我係要成份重新填過 佢唔俾淨係填countersign個part
咁唯有問佢
極速
梗係冇
不過都冇續10年
快到咁
咁啱拎中你嗰份嚟做
Congrats
想問我幫兩老續 一齊寄 一齊approved 其中一位己經收到晒新BNO+Supporting Document 但另一位乜都未收到 問過DHL都無track record
Application history
Passport printed and sent xxxx on 24 July 2020
Application approved xxxx on 23 July 2020
想問應該email去邊度問
定係而家其實全部都加速左好多都呢幾日update 左status
幾時寄到 同 doc received? 係咪另外一份都已經轉咗做received status?
7月頭簡化左申請文件之後先申請既
望落好似都係極速轉status?
兩位都係 6月頭寄到
17 June received
23 July approved
24 July Printed and sent

但得一位收到晒 其餘乜都未收到 DHL無track record DX果邊唔知點check
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影做副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件,可雙面印製。但hmpo有權要你補正本。另外正本寄返嚟會摺幾摺先入到信封,介意者慎重考慮清楚!如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險自決!
填得幾多得幾多
唔使問,等,兩星期無消息先同hmpo查詢一下。
一個月都嚟緊啦 想問查詢填Online Form有冇用?
佢都係叫我有咩填唔到就leave the section
Twitter DM佢哋可能快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞