『薪火post』BNO 續期資訊(99) 希望100之前會approve

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
恭喜哂 希望大家都快啲離開黑洞收到新bno

我都等緊received
有冇限幾耐要寄?
我7月中apply畀左錢
但到呢家都未寄
本來90日內要寄到過去

但其實實際仲有冇需要
佢話1月楂bno就過得去
假如你唔介意企埋一邊俾border force 係咁審,Home Office逐個逐個file 搵返你個BNO Status 出嚟,meanwhile 人哋Renew左既可以拍拍囉柚就走咗,而你前面仲有唔知幾多個香港人都係咁樣,咁你就唔好續啦。

同埋,乜你好急1月走咩? 自己國籍都唔想renew 返既話。
明白
btw, 其實唔差在個幾百蚊
你group吓你想講乜嘢先啦
照你咁講就更加應該renew BNO囉
uk話1月就算bno expire左都入得境嘛
所以問下仲有冇需要申請

都係果句啦,一千幾百係唔係遲早都要俾。假如你真係想移民(LOTR走難既手足就另計啦,嗰啲就真係seek for asylum),比多1000幾百應該都唔係好難啫
尤其嗰啲好多年都冇Renew過既,included child既,你個file分分中仲係paper form。
所以,尤其想BNO Visa 嘅朋友真係唔好懶
自己考慮幾時番祖國既時間

如果要今年內或下年年頭走就建議唔好續住 (唔好見個別例子咁閪短時間就printed & sent)

因為現在HMPO打灑蛇餅 要作最壞打時間 無四、五個月都唔好諗

反正你手上有本expire BNO 已經證明你本人係有BNO既身份

當你拿到BNO VISA 同埋BRP時 再慢慢去等疫情過去同埋HMPO人流無咁密時去續 咁就SURE WIN
email嚟叫我打過去唔知咩事有冇巴打有經驗
email嚟叫我打過去唔知咩事有冇巴打有經驗
你係咪報失?係的話跟佢指示打過去就得
唔係呀我續期
都要打過去架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞