歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (40) 咁都中1001

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你喱個似銅粉餅多
手機影出嚟contrast比較大, 實物睇落無咁紅

唔係枱到無枱燈照住又無咁con
其實都唔係好粉餅啦
仆街 間工廠無安全指引?
告佢老母啦
點解咁靚仔但無頭髮
廢老不懂showshow media
緊係冇,
以前冇歐盟標準,所有五金電鍍都有毒,工廠同工人冇防備又話你知咩
真係快樂山埃
嘩 cls 真係搵命博
其實近年真係好左好多,
特別係推歐盟標準同美租界老鼠王國係玩具畀鳩推左好多高安全的野出黎,做佢d產品用果d油係畀小朋友奶完食落肚都唔會有事。
模型界就同業界一樣,色靚又平就算毒都有人買,但近年都多左好多安全product選擇,上面果位巴打的野應該唔會再有既
Lm
真係搵命搏
幾年前做廠,第一次接單要做歐洲客搞歐盟標準,個19大陸廠佬係咁沒事兒包在我身上,做左d貨出黎拎去sgs check全部重金屬超標,拎去問佢佢話用左平時的原料。
即係同佢做左幾年野d 貨,全撚部都食哂d重金屬
冇咩漏水 冇咩三角水問題 換水就下面成個盤拎出黎
幫你收咗佢
屌 公司應該要搵公證行驗廠驗貨喎
正常d客會要求
歐美應該多年前已開始要求有cert,就係怕有咩事俾人告
定係有灰色位可走
以前的做法係我地出貨要連sgs report出,佢地客自己有inhouse再抽黎check。
但咁多原料又做一次test成品又做一次test就好貴,多數講個信字只做最後一次成品果round. 但第一次新規矩緊係全部check哂。然後就出事,某個重金屬只可以含有50內。佢有幾千
巴打點睇Tamiya水性, GSI acrysion, AV油喱類油
不過d inspector其實都好流
好多report 都係求撚其做
舊時係公證行做過套inspection/compliance solution
都是很撚流的
個人大咗覺得健康貴過錢 個肺吸得多就收皮多多錢都冇得醫
所以而家我買油都買水性同低毒性嘅多同埋又買部機
咁其實豬嘴噴油係咪有個罐就ok
塊棉對化學野係冇用?
主要係個芯功效大啲 塊綿隔唔到味 得塊綿同用n95一樣
我就用開3M 60926 再加 抽油箱咁噴

直接頂配算

不過豬嘴瀘罐 JUST FOR噴油 其實壽命幾耐到要換一個
有冇巴打識?
或者有咩隻瀘芯 可以取代60926? (一對好貴下)
用到你索到有味或者好難抖氣就換 有啲平價長方盒仔嗰啲會平啲
唉 我嗰個用左幾次己經開始聞到少少味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞