歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (40) 咁都中1001

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
梳禾系生會元, 梨腦C忽系米針禾曾經P牌仔
未到夠個缸既氣 支筆已經用哂 變返做龜泵
加缸真係for你本身單泵頭大壓個種升級用
油巴 收到曬
我就係見啲人成日話龜泵唔夠力, 加個缸落去佢都唔會夠力咗喎, 啲氣咪變咗只係經過個缸出 => 而唔係停留係個缸到等出

理想:

阿好多氣啊迫爆個缸啦好想出呀比我出呀

現實:

啲氣一路泵一路出無停過, 個缸得唔到滿足
人要惡過車 泵要惡過缸
所以我一買就買620X
rick我想幫你奶呀爽巴
幾耐入滿個缸應該係睇出氣量?
浩盛個spec寫10.5L/min
理論上2.5L 15秒就打得滿
rich
有錢我都想直上620x
不過我冇收左二手610
你搵返資助你買工具嗰個奶啦 我嗰陣都係做freelance有多餘錢先決定買泵買噴筆入大坑
佢斬鳩我就有份
不過google過10L/min好似係噴筆用氣量既下限
噴緊個陣應該唔會有多餘氣累積到
所以應該係加1L tank = 6秒buffer左右
如果concept有錯請插
都資助得你買infinity, 之後資助埋其他嘢有幾奇 定係你講緊奶佢佢就斬你? 呢啲時候好應該振夫綱
信我,唔好理個泵D數字 一般都夠噴油...但無氣江真係會屌老母的。

我現在煩空氣清新機... 出左去睇緊邊隻吸甲醇勁。

利伸:前職業模型人,噴到生埋鼻咽癌
隻core gundam 個勢真係勁到呢,路過吉之島同反斗城都比人掃晒
有無食開煙呀
買個豬咀穩陣
甲荃好似要買活性炭 我都唔記得了
as186 號稱18Lpm 實際上打滿3L要30秒
個數字睇下就算
睇完話埋比我知
有冇d又平又細既
認真?好番未?

不嬲噴嘢都冇帶mask 平時普通噴嘢覺得冇咩未 但一噴灰就好似好勁 都想入番個mask
有冇人用過星影水性油
AV油一半價錢仲有透明色好似好抵玩
豬咀+2
我係間房噴啲味會焗暈
個抽風機抽唔哂所有味
想買鐵血D模型有冇巴打知邊間模型舖最齊模型最有機會搵到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞