歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (40) 咁都中1001

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
以前工廠做量產上色,唔開名行頭好細,無咩安全知識,口罩未帶過。
得幾部抽油煙機,自己又死煙產。

日日返工做左幾年就患左,做左手術有十年,現在好健康做左運動教練。

屌十年無玩,現在肺炎無工開諗住整曬d件去賣,天意!

Btw 今次我驚d貓出事,買左水幕抽油箱,小米空氣清新機,甲醇fifter,3m 噴油口罩,打磨吸塵布,喵喵吸塵器,轉曬用田宮砂紙,轉左用洗筆水,唔用天拿水,以前有咁cheap用咁cheap, 人老左怕死,泵同槍就用大陸野,剪仲用緊十五年前既圓宮金剪,屌,唔撚識爛... 仲要兩把,幾時先有機會試用神之手。

本來想出去租地方噴,但我鐘意零晨整... 觀塘好迫好細,旺角女女個間大,但D女係到係問題...

話說流道膠水有幾毒?
我用洗甲水融左d膠佢好似有一陣燒膠味

簡潔主義者,小量水貼,關節位上鐵色扮mb,最後上層半光
學到野啦巴打,連登真係乜人都有好勁
有冇巴打可以分享下砌過覺得最正嘅Rx78-2
自己ig po砌完既高達得幾十like
人地d ig post就有幾千個like 感覺好神奇
有人睇到我砌既野真係幾開心

新手新架餐第一隻bb戰士,倒曬油準備磅埋滲線後先見到個貓鍋到有幾舊件係到未上色...屌腳甲有到唔記得姐油噴

支喵喵噴槍真係唔撚掂,有脾氣,唔想出就拉最大先出,佢想出輕拉就會嘔。對比我另外一支中古Airtex 真係差十皮,陰影一野過。

有無幾舊水抵屌噴筆介紹?以前用開美國badger 現在想試下用日本式。想買支0.3 噴主式,同另一支平D既噴白色同光油。

油同thinner真係唔夠膽用大陸
gaia出左隻除臭劑聲稱兩三下就會完全無味,見d用家都話用完有好大陣花香味,巴打可以試試
另外巴打個水簾有無包膠
淘寶買like!
好多網頁既圖都ps,我以前係某模型書到做都係咁,實際粗糙到爆,色唔係咁鮮。
屌好撚智障
我用哂啲白色底灰唔記得買
噴左灰色底之後上左三層白色都係灰灰地
我有時都諗緊係咪我開得太稀
原來香港有廠 定係大陸做

一講就黎廣告 暗示緊d咩
我都啱啱開咗個ig 不過唔宣傳了 有人留comment 真係幾開心
(39) 我題到。
倒三角型水幕, 漏水(比老母屌左半日),板齊埋唔岩位,三條電線三個插頭(水泵,抽氣,燈) ...跟既檔板噴完一次油後好次做左舊化(無掂過拿水,應該掂到開油水)

要出動手鉅,熱溶膠,再整整。無木工底,應該會跌入垃圾桶。我建議一定要買個抽水管係一條過,唔好有接口唔好係軟膠...

係個size超fit我

有空位玩水廉已經好好 減少起馬一大半問題
無地方可以固定容納到我放個水簾係度
每次都要噴完拆返開收埋應該可以唔需要考慮
喂痴撚線
瞓完教打陣機又爆POST
仲要推撚到第2頁
又一個老屎忽
不過呢幾日比d 外國人轉post左我隻野
有4000幾like 好開心
我用緊3054洗筆
大師級
Dyson 個隻有冇睇過?
睇佢廣告 可以清除甲醛
以前反狗城,b記展覽...
就咁基本上色再送返去日本D書到影都有

我以前係觀塘再講會自爆,現在量產應該比曬大陸整。
無事既,割一割微創係喉嚨入面攬,割撚完又一條好漢(我割左三次先清)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞