老老實實,有無人覺得各大銀行真係會寧願被美國罰錢都仍然繼續做被制裁對象的生意

372 回覆
449 Like 120 Dislike
我作為局外人 其實特朗譜係一個businessman搞選舉 香港人以為佢standwithhk
US罰到成間行收皮都得,中共邊敢郁香港d行,個個貪完係香港d銀行轉哂美金去海外
啲銀行都俾人罰慣
好多錢賺就話博下
個人戶口真係冇乜機會會博
olds so what
美國罰銀行之嘛,又唔係罰金管局
渣打支付美英罰款共85億
https://m.mingpao.com/pns/%E7%B6%93%E6%BF%9F/article/20190410/s00004/1554835731363/%E6%B8%A3%E6%89%93%E6%94%AF%E4%BB%98%E7%BE%8E%E8%8B%B1%E7%BD%B0%E6%AC%BE%E5%85%B185%E5%84%84

做你生意賺你幾千萬都cover唔到啦,何況佢地
唔做你地11條垃圾生意咪得
唔知佢哋仲可以搭咩飛機去外國?
就係公司戶口先會緊 而且以後只會愈來愈緊 依加開公司戶口都愈來愈難啦
美金回血劍
全港銀行都係用美元結算㗎
你哋兩個扯完貓尾未呀

一定要繼續,唔好理美帝
支那今次要反擊了
如果唔認真,就唔會追華為九條街。皇者要一言九鼎,如果唔係,以後就冇人會驚佢。
因為香港人等咗年紀
Block完又解block回我係咩心態
咁都無計
班奶共/支那銀行都係繼續做佢地生意既
咪睇下美國做唔做野架姐
依樣從來都唔到我地話事
我地只可以幫手推對家一把姐
孟係同被制裁名單合作,所以被拉
咁被制裁名單都係等同通緝令? 否則點解777 入
境會被拉? 呢點唔太明,希望有人解釋吓,唔該
邊個敢做?
敵對銀行實聯同政府食咗佢
冇得用美金,仲叫唔叫銀行
冇架, 每年一百萬美金啫...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞