老老實實,有無人覺得各大銀行真係會寧願被美國罰錢都仍然繼續做被制裁對象的生意

372 回覆
449 Like 120 Dislike
你當compliance流架咩 有晒程序follow, 應該唔會
真係唔應該對班支那走狗有咩期望
本身都諗住 假假地都讀過下書
成個政府咁多人
點會講得出lee d on9野
金管局只係出黎表忠,第一段就up 廢話話美國法律唔係香港法律
第二段就叫銀行自己諗下會唔會影響你生意再決定

屌你, 依家咪就係會係美國俾人罰到仆街囉, 除非以後唔做美元相關生意
Agree, 人地係美國打工仔,個老世唔會同個班technocrats講

Hey Steven, those hk officials’ names newly put in this list are just scams, we the US are using it to threaten China and u don’t have to really enforce that~ plz ignore those names
幾十億既錢其實係大家既銀行存款
銀行擠提拎唔番啲錢時我驚啲藍絲暴動
最好唔跟
幫美國回血
陳智思你睇唔到?
如果唔會執行
制裁黎做咩
制裁都分好多種
如果淨係想做樣無必要放呢級
哩個其一

其二
美國唔係一個人嚟
係一班人
當跨黨派都認同要制裁既時候放軟手腳=政治自殺
民主黨有大佬佩洛西
共和黨 howley cruz rubio都唔會放過你
銀行應該會同d 人做生意, 呢d 唔係伊朗果d 廢物, 背後有中共撐腰, 都要比下面

當美國無到? 一間唔跟就煮死你啫, 全部銀行都唔撚理, 美國罰得邊個, 封晒所有銀行咩
你覺得林鄭會同銀行做咩生意?
隻眼開隻眼閉咁不如唔好加佢地入list啦
無知一問,中資銀行敢唔敢做?
講緊以億計嘅美元罰款…

另外,如果銀行係上市嘅,唔駛同股東交代呀?
無限印錢,補貼幫銀行交罰款
面子事大
HSBC 再罰又跌$10
fb到依家都未ban佢ac
美國一定唔可以心軟
hsbc已經成個辦比大家睇下場係點啦
笑死
大貓好似仲喺刑期之內 再比美國捉到好似又要罰錢&搵人坐監喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞