Email 同 Miss Pun係時候消失 咪再消費女權同黃藍政見

491 回覆
1334 Like 120 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=41Z-wQAQb_Q

事情好簡單,就係兩位網絡脫星Patreon雞進行性欺凌
點解件事引起咁大回響?
因為女事主Email 同 Miss Pun都以黃絲身份掛帥嘅KOL
導致部分網民不分是非進行護航
其實就係消費民意獲得知名度同金錢利益
佢地根本唔係為女性爭取權益
每日香港人都被打壓,佢地呢?只係關心咸相銷量
Email 同 Miss Pun口口聲聲話女性應該有性自主,性尊嚴
所以解放肉體賣色情相搵錢無問題
咁點解要逼人除褲,危害他人性自主,性尊嚴呢?
佢地點樣借政治巧立名目搵快錢Sigma已經講得好清楚

我想講吓
女事主辯護嘅理據何在?

1)報復對方長期性騷擾
由Miss Pun同該名男子訊息對話可以得知,(如訊息中人為同1名男子)
雖然起初互有人身攻擊,但Miss Pun不但無斷絕來往,
更應邀去酒店房拍AV
即使係假扮附和,其實無表明反對,咁就難令人理解佢受性騷擾

道理好簡單,靚仔有錢就係咸濕笑話,肥醜毒撚講就係性騷擾...
你無拒絕對方爆房要求,何來性騷擾?
事主如感到被冒犯,應該明確拒絕宣示不滿,否則唔構成性騷擾
以爆房拍AV為由會面, 更加係同意進行性交易

聲明更表明因為佢智力低要玩佢
咁就係知情之下利用對方弱勢
唔需要有醫學證明
因為動機上已有欺負弱勢人士嘅目的
逼人奶鞋底及除褲,而對方不願意
兩位女士輪流言語攻擊,加上一位龍友鏡頭影住進行直播
用人數優勢對受害人構成壓力
進行性欺凌

2)男事主為藍絲
呢一點引申到私刑公義嘅問題
即係"私了"嘅正當性

即使對方立場係藍,係咪代表可以無條件私刑?
街頭上嘅"裝修","獅鳥"係因為司法制度不公,
法律無法制裁極權,警暴,藍絲特權
別無選擇之下,民間自行伸張公義

性欺凌一個約人開房拍AV嘅人,為社會爭取咗咩公義?
呢個只係雙方傾好嘅deal
SM直播對反暴政有咩意義?
定係純粹以羞辱他人滿足自己?

司法制度真係無法制裁性騷擾?
不妨諗吓文明國度如英美澳加係點樣處理性騷擾
受害人被性騷擾可以先備案,
然後誘約犯人,讓對方落網
證據充分之下,犯人自然會被起訴

3)警方搜捕有政治動機
Email 同 Miss Pun,請你地記住消費政治,光環之下絕非毫無代價
入獄手足衝擊極權嘅覺悟,在兩位脫星眼中,就如衣服一樣話除就除,唔會好好放在身上
用政治黎上位撈油水然後投訴自己有幾慘,對手足黎講係好大嘅侮辱

換個角度,你去美國做同一件事
你覺得美國警方接到報案會唔會坐視不理?

大家想話Sigma毒撚智者之前
又不妨睇吓Miss Pun自己為人係點?
潘書韻大學讀香港中文大學中文系,三級榮譽畢業 ...... 大學嗰陣,佢接過私影。畢業後,佢一度失業,後做過地產經紀,最終靠當時男友介紹投身補習行業,無幾耐就問男友攞錢開補習社。佢義教一啲基層或南亞裔小朋友,期間認識咗家境較富裕嘅劉家衡,就同劉家衡出軌,俾綠帽當時嘅男友戴
講得好
一次過清晒啲電子妓女
唔好再話呢啲人係同路人
今次呢單on9嘢真係自己攞嚟
無幾耐就問男友攞錢開補習社。佢義教一啲基層或南亞裔小朋友,期間認識咗家境較富裕嘅劉家衡,就同劉家衡出軌,俾綠帽當時嘅男友戴。

未清哂,仲有deer chan , fufu果班人
Sigma 高質
篤手足灰都重有大把人攬
其實我都唔明咩人會比錢佢地
事情好簡單,就係兩位網絡脫星Patreon雞進行性欺凌
點解件事引起咁大回響?
因為女事主Email 同 Miss Pun都以黃絲身份掛帥嘅KOL
導致部分網民不分是非進行護航
其實就係消費民意獲得知名度同金錢利益
佢地根本唔係為女性爭取權益
每日香港人都被打壓,佢地呢?只係關心咸相銷量
Email 同 Miss Pun口口聲聲話女性應該有性自主,性尊嚴
所以解放肉體賣色情相搵錢無問題
咁點解要逼人除褲,危害他人性自主,性尊嚴呢?
佢地點樣借政治巧立名目搵快錢Sigma已經講得好清楚

正評
果電莖三妓咪又係一鳩樣 死都要拗
中學溝唔到女 大學唔敢同女性講野 出黎社會又低人工又柒嘅毒撚以為買下相搏到人地注意
其實所謂KOL 電莖明星

佢地嘅經營手法同市場定位都係差唔多

最好全部消失
消費政治既脫星,可恥
正正經經去富士開工啦 d衣著襯哂
你唔提佢 佢就做新聞提你
見到個樣衰又性騷擾既胡錫進俾人玩我就睇得爽

男人都係垃圾
其實只係藍同偽黃一齊出醜

唔需要同情
女性自主
所以同藍到仆街電莖總會一齊撈水
但係佢啲錢係男人施捨佢嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞