Email 同 Miss Pun係時候消失 咪再消費女權同黃藍政見

491 回覆
1334 Like 120 Dislike
乜撚野叫性欺凌?
呢單抵佢死,自己玩大左怪邊個
原來third hon都可以幫人補習
玩大左仲要死話自己無錯
cap低堆圖啦
不知悔改到時判得咁甘
佢應邀開房拍AV 喎
唔係去茶餐廳食飯

開房拍AV 唔係性暗示,直情係同意咗性交
呢個先係關鍵

你無可能受性騷擾之後同意性交拍片
太多 佢有超過100張
佢逼人除褲再用皮帶打人大脾
仲要放上網直播
先唔好話咩前因後果啦 一開始就有性別定型啦 講到淨係得女先可以被人性騷擾 試下男女調轉啊 個男開直播叫條女除哂啲衫玩SM啊 你仲會唔會諗下佢之前有冇被人性騷擾 就算後來女方後來應約,即表面接受邀約(實際玩返對方加直播)
點解唔係睇佢符唔符合性騷擾定義黎決定
佢用性黎報復 都唔代表佢冇比人性騷擾在先既

其實我只係想表達 唔好用新聞幾句野 就做左法官話人地肯定有/冇比人性騷擾 因為一個唔好彩咁岩比你評價既人真係有比人性騷騷/性侵 佢感覺會好差 而且其他受害者見到案件一曝光會比人咁樣話法 真係嚇到唔敢報警 覺得自己錯 一報警會唔會比人話返轉頭

我係咪認真左
條友聖人嚟 即係個賊偷嘢 啲人屌個賊 佢會話可能個老闆之前得罪咗佢呢 叫大家唔好三言兩語就去斷定個賊嘅動機 對所有賊都唔公平
我諗一諗你講既情況
如果男女調一調 如果條女比人拒絕重長期作出不受歡迎既性邀約 我都覺得個女仔性騷擾緊條仔 而且應該可以拉得

咁當然黑警一般冇咩讀書 可能佢地會性別定型而唔去拉
但一個fair 同文明既社會其實應該拉條女
性騷擾係一單
性暴力係另一單
要分開黎睇

佢咁樣開直播公審人
就預左要承擔現行既法律責任
佢之前比人性騷擾 係咪要block人/告人
若果要私了/公審 自己負責返後果
唔好有事就拉埋黃藍女權做擋箭牌
你意思係 用佢行為推斷佢心理 認為佢同意性交 所以佢一定冇經歷性騷擾

但佢呢種 其實唔係兩情相悅 係雙方用性做攻擊 條仔性羞辱加騷擾條女(a) 條女用sm加直播做反攻 (b)

你覺得如果有(b);(a)就不可能成立

而我認為(a) 同(b)事實上係咪可以並存;兩件事都可以係真確發生

咁如果你就咁攻擊條女(b)不道德 我事實上無咩特別意見既
佢咁樣開直播公審人
就預左要承擔現行既法律責任

而家大陸呀?
正正係live左,大家先見到事實。如果冇live肥仔事後報警,兩條女真係任俾人屈
Agree ga
無live先告唔入 又無驗傷又盛
更何況肥仔聽到話報警 驚到cut線
其實得罪講句
又唔好呢啲時候借機玩分化

我覺得你可以屌柒佢偽女權
屌鳩佢地係臭雞
標鳩佢地電妓

但有時“著起副gear”大家都係同路人
有時又唔好漠視人地曾經既付出同對運動既貢獻
當然潘小姐督灰果啲更加仆街啦

不過都係得罪講句
唔理係真心定假意都好
班電妓係運動時真係有付出過
你點笑人都好
個人認為有時有啲嘢拉埋意齊講其實對成件事唔係太好
係有付出過
但唔縱容得
佢地死死地道歉 改善
大把人比機會佢地
其實係果兩隻雞拉埋嚟講
屈個弱智係藍絲博攞支持
講真呢兩隻雞除咗係黃之外我諗唔到有咩其他優點
你話言語性騷擾同性暴力可以並存

主要問題係我上面講過性騷擾同調情嘅例子
同一句說話
靚仔講同毒撚講嘅下場已經完全唔同
按受程度因人而異 受溝就風趣 唔受溝就告你

咁社會點判斷有無性騷擾
就係睇你嘅行動點樣回應

唔斷絕來往之餘
仲肯邀約開房
咁人地就會覺得係欲拒還迎

關芝琳夠俾人叫佢扮隻狗鬧佢叫佢四腳爬
又塞高爾夫球落下體
仲過份過個肥佬好多

問題係佢按受咗就唔係性騷擾架啦
所以我先話佢邀約同意去酒店開房係最關鍵

佢想告就去之前備案
私下解決就No show 夠掂

佢去開房,得到娛樂、欺凌嘅爽快感同埋知名度,佢點睇都唔係一個受害人
當以高調政治立場作為事業賣點
黃唔黃就係取悅觀眾既表演一部份

佢觀眾群為年輕男女 佔黃比率就係大比數
先不論取態真偽 因為無論真偽都好 都會作出犠牲
Eg 比狗高度留意 各種因政向而恐嚇
但係今次佢哋比人性騷擾原因並非因為政見
而佢哋作出報復行為更無關黃藍

無論佢本身幾黃幾Nice 幾正都好
其實唔應該以表演既內容去判斷佢
更甚係因為佢表演出黎既野
而接受佢真實世界欺凌既行為
特別佢打住黃圈kol既旗號
唔係話要割 但都唔洗衝曬出黎盲撐
真係撐佢哋咪等件事過左再慢慢貨金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞