Email 同 Miss Pun係時候消失 咪再消費女權同黃藍政見

491 回覆
1334 Like 120 Dislike
點呀 著名屈毛
一句講哂,miss pun同政治同場運動無關係,係示威現場有差佬、鄉黑被人燒死我應該無乜感覺
Push
走左兩個
仲有一大堆 小小細細出黎分豬肉
Sigma
個人認為,報完狗冇用
你咪私了 但私了都有限度
平時email撚人開房no show
佢呢種私了同性騷擾級數差唔多
所以冇人覺得有問題

但今次私了佢行為上欺凌人
同人哋言語上欺凌,根本唔對等
所以啲人反應先咁大

其實書生百用有好詳細解釋
點解今次啲人唔接受呢種私了
言語上嘅性騷擾主要係睇當事人表態,受唔受溝
我一早講咗個例子
同一句說話
有錢靚仔講就溝女咸濕笑話
肥醜毒撚講就性騷擾,變態
大家都係展現性慾
受溝同告性騷擾一線之差

人地唔識讀心
所以佢有責任表達反對
你唔反對人地就打蛇隨棍上,見你ok就愈講愈咸

你明確拒絕,人地重不停搞你,就真係性騷擾

2.
你試吓掉轉

加害人係藍,受害人係黃
網民會點睇?一定話佢人渣無人性要人死全家

呢啲係政治綑綁是非對錯

最重要係做呢啲無謂娛樂
目的唔係維護公義

而只係滿足羞辱人嘅快感
即係佢自己爽多過為公義「警惡懲奸」

你要針對返件事情嘅對錯黎睇
主要問題係佢自己做緊KOL 講身體自主 性尊嚴
反對性暴力

但係佢公開對人性暴力
就係打咗自己一巴
講得好
佢哋口中嘅公義,只係合理自己嘅所有行為
之前就女權 身體自主,所以唔著衫賣相就合理
你話佢哋傷風敗德,佢哋就話你物化佢哋 父權

而家就藍絲性騷擾,所以約出黎玩sm就合理
你話佢哋過火,佢哋就話自己長時間被性騷擾壓力大
所有野都係你哋衰!!!
佢地唔割嘅只有自身利益 而唔係手足
講到底都係覺得對方係弱智大家先會咁同情佢,你試下對手係其他人。同類型既事情rock 哥都係咁上下,只不過對手唔係弱智,搞到成件事好正義咁。misspun 一早講左呢條友成日騷擾佢,佢先出去玩撚佢
除左第2點唔認同,玩9藍絲我好心涼
Rock哥有無講性別平等 性自主 性尊嚴 打擊性暴力先?
Patreon 班友驚條女唔再影相
就血本無歸
你又睇到人地點覆?你又知唔係拒絕加重覆拒絕後比人一再侮辱先決定反擊?在女方拒絕後 重覆提及明知不受歡迎既性邀約係性騷擾既一種

通過女過上左房 而決定女方必定從未被性騷擾 呢點完全不成立

網絡神探通過一言半語否定受害者經歷性侵 你就講得爽口開心 成個法官咁 有冇諗過咁講野有咩影響?其他受害者見到點諗 更加唔敢出聲 唔敢報警 因為網絡神探可以通過兩句簡單描述否定發生過性侵 然後開始鬧返受害人轉頭 典型victim blaming
你又知唔係拒絕加重覆拒絕後比人一再侮辱先決定反擊?

在女方拒絕後 重覆提及明知不受歡迎既性邀約係性騷擾既一種

通過女過上左房 而決定女方必定從未被性騷擾 呢點完全不成立
1. 你主觀覺得
事實係網上性騷擾,佢都唔知個人樣貌
點有你所講靚仔就咸濕笑話
樣衰就性騷擾
性騷擾就性騷擾
你覺得有say no先代表no
咪就係香港性教育落後所在

好多強姦案打甩,就係因為個官覺得受害人冇say no
所以代表佢同意咁做

性騷擾上,miss pun冇明確say no唔代表佢同意人性騷擾 (當然佢後尾應邀係反映佢表示yes,但之前冇回應,都應視為no,呢個情況下,性騷擾者應停止佢行為)
Only yes means yes

Miss pun性暴力肥仔上
好多人都話肥仔冇say no,所以佢同意sm
事實上,肥仔都冇say yes
所以miss pun繼續sm佢都係錯

Consent係男女都用得,點解miss pun性暴力人同肥仔性騷擾人都係錯
最主要都係consent問題
2個啲行為都係冇得到對方同意
所以係錯

2. 我冇唔同意你一開頭論點
只係講有其他角度去睇,點解以牙還牙係錯
因為你觀點黃藍,其實都係比較主觀
老實講,加害者係黃定藍
我都希望佢入去坐
第二點有少少補充
男方未必係藍
佢亦都未必有能力去理會政治
呢點我同意喎
你有冇睇清我寫咩
講就話拒絕 然後約人開房 有咩說服力先
對方如果係陳冠希金城武呢?佢會唔會話人性騷擾

所以有無性騷擾
係睇佢回應態度
欲拒還迎 最尾佢真係上咗房

入咗酒店房間果一刻 佢已經衰咗
佢唔去同人開房直播SM咪無事囉
如果唔想告佢 唔想法律解決
咪引佢到酒店 No show等佢蝕咗房錢咪夠囉

你記住佢作為KOL 講性別平等 女性身體自主
反性暴力

但係佢自己都對弱能人士性暴力

Blame the victim? 你地仲撐佢就真係blame緊俾女權欺壓嘅victim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞