信用卡討論區(95)今宵多珍重

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
https://www.fwd.com.hk/tc/save/cash-up/
睇緊條款有冇咩陷阱...
唔知可唔可以用黎避OEPAY手續費順手當買個小保險

以儲蓄保險黎講佢呢個都太過Perfect真係好令人懷疑...
應該有 0.85% - 0.1% 保險徵費?
個濕鳩app可唔可以成家share用?
睇左陣
4% 首年息率
可以隨意退保提款

佢唔破產都似? 保證4% wo

望落會直頭想成副身家車落去袋佢4%
Citi係宜方面唔似AE做得咁好
所以我就諗緊有冇咁箸數
但又點睇都睇唔出問題

佢連儲蓄保險最大問題既鎖錢同唔保證都冇....
佢不嬲都有做開呢隻儲蓄保,我都買過佢隻savie,只係呢次同oepay合作者
問題就係唔計之後派息,戶口最多只可以放二萬蚊
所以其實對比以前savie,佢依家可以買個額好細(以前無記錯係200萬3%)

無詳細睇
係咪要一路linkup住oepay account

如果要,轉電話號碼咪好麻煩
岩岩恒生網換左enjoy卡版面
睇款條應該唔需要,要退保都係好似其他保險計劃咁出票俾你
個oepay只係用黎隨時俾保費
唔係,只係會冇得由OEPAY入錢出錢
拎錢變成要去拎支票

似乎出錢都係要出返OEPAY(冇清楚寫)
咁似乎又冇咁有用啦....
我就咁睇應該唔洗oepay出錢,同佢以前個啲一樣寄票/上去攞票
頭先再睇多一次條款,寫明左係出票
只係你可以透過oepay搞晒俾保費,申請退保之類嘅手續
如果唔想oepay搞,亦可填form或親身到fwd做手續
更正下,應該話可以oepay提款,亦可同其他保險計劃一樣填form攞支票,所以唔需要擔心link死左oepay
enjoy spending 終於有 contactless
The only Visa Debit in HK
認得巴打個名

自從出黎做嘢之後 我都好少入依個post
因為返工已經無時間研究信用卡優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞