信用卡討論區(95)今宵多珍重

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
係咪被害妄想症?
HSBC迎新/舊係睇係唔係現有信用卡客戶,唔係申請途徑

優惠詳情
2. 於推廣期內,您可申請滙豐 Red 信用卡。如獲成功批核,並於發卡後首 60 個曆日內以滙
豐 Red 信用卡作港幣 8,000 元或以上的合資格簽賬,您可獲享以下其中一款迎新禮品:
a. $800「獎賞錢」(如您是全新信用卡客戶)或$300「獎賞錢」(如您是現有信用卡
客戶);或
b. 價值港幣 800 元惠康超級市場禮券(如您是全新信用卡客戶)或價值港幣 300 元惠康
超級市場禮券(如您是現有信用卡客戶)。

20. 「現有信用卡客戶」指我們於處理其滙豐 Red 信用卡申請時有任何由我們已批核的個人信
用卡基本卡的客戶。
21. 「全新信用卡客戶」指我們於處理其滙豐 Red 信用卡申請時並沒有任何由我們已批核的個
人信用卡基本卡的客戶。
自動u/g未必有,我就打咗去reject,遲啲有嘢買先再申請
仲terms
就係有人經街霸或者升戶口順便申請嗰陣冇左迎新
有人.......................
從來都冇見過HSBC有街霸,升戶申請嘅卡(Adv./Premier)就唔係行VS/Red嗰套啦
UK都係得個一張咁大把⋯
本身有scsc用黎平時食飯/supermarket/payme
scam就八達通

睇完一樓,係咪應該開張hsbc vs加爆倍數做食飯好D?
give him a credit. 如果咁好彩第一張卡就係 advance/premier 的話的確會無左迎新,得迎舊
其實你想儲分定係現金回贈
你渣打兩張咁玩法既
其實你想儲里數定係現金回贈
你渣打兩張卡咁玩法既
衰On9,初頭想儲miles,link左自動增值
但而家想主力現金回贈
D miles換完都cut卡
咁你將張八達通自動增值調去SCSC啦,同一間銀行調卡唔使錢
至於開多張卡的話,睇你消費模式再判斷先開VS定Red,等下一期迎新先開埋另一張
vs同red,係咪分別在red網上購物好D?
vs睇黎做食飯卡就最多回贈
VS主打六大類別,唔中自主都有1.6%
red就網購超市

都係個句,睇消費模式自己判斷
明白晒,ching
下一期迎新幾時出?
我只能講呢期迎新去到10月31日
BTW原來好似可以同時開兩張,咁當然其中一張就變迎舊
超市用boc sogo vs 拍卡5.4%仲抵啦
一個月max.得100蚊回贈......
咁講法用係便利店仲好啦,red卡又唔計2%……
我試過收citi亂碼sms
VS打爆倍數就3.6%, Red就4%
我都係建議用邊類別多就vs9倍曬佢.
兩張都要有
呢間好似係本地架喎
全部支資有份 每一間都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞