信用卡討論區(95)今宵多珍重

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
有冇巴打有大貓premier?假設自主放晒賞世界,登記左最紅網上及海外簽賬但果季簽唔夠3000$,回贈係咪得返賞世界既分?premier果2%都冇埋?

你個case會有4.4%
唔係得2.4%咩?夠$3000先係2%+2%喎,唔夠數係無晒4%
佢話賞世界喎
咁即係買緊外幣野啦唔係咩?
P本身外幣野有2,賞世界本身2,基本0.4
P外幣個2%係最紅網上及海外簽賬推廣下的額外獎賞黎架……
原來係咁
唔該樓上兩位
我一直都以為P外幣個2係無條件
原來係conditional
呢排申請信用卡之後多咗好多借貸電話一日三四間唔同公司叫我借田
快啲install block廣告電話既app
我都係屌你大貓一球開到既卡同學生金卡visa差既2%原來係conditional巴打覺得guaranteed 都正常既
張P卡一直都放喺度供奉,未用過
以前一季簽3k一定簽到
但依家有red卡又無旅行去就好難搞
有冇咩卡外地碌推介?好似得earnmore食晒2%但唔想用支聯同埋又唔係到到收
其實係咪上網asos amazon呢啲都計入果3k? spotify netflix月費又計唔計
碌外幣基本上唔使驚計唔計網購,因為海外外幣簽賬本身已經計
話時話,咁我用vs喺網上簽夠3000,
P再簽其他外幣賬就算唔夠3000都可以有外幣2%,不是嗎?
咁就計
citi cashback 外幣2%
小心魔鬼條款
已經改左,EEA地區、簡單D講英國同大部分歐洲國家,係得1%而唔係2%回贈
只有當地網上簽帳先有2%
本身有scsc都係2%,想搵啲>2%不過唔係武肺p卡要碌3000一季都唔難既!
scsc 又waive到年費?上個禮拜打電話去唔比我waive 今日打又好順攤waive左
但銀聯免手續費?(唔想益支那) Visa Master要收~1.95%?
弱智一問
手多之前開咗張美國運通國泰果張
之後一直唔記得咗佢存在
岩岩先收到信
收咗我年費仲要逾期兩個月
打上去唔豁免比我
而家我cut咗張卡
唔交過嗰1800年費得唔得
唔交有無咩大影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞