信用卡討論區(95)今宵多珍重

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
Payme 我用Citi octopus 0.5% + 15% 巴士回贈
海外應該用邊張好
佢無話過 check 過 TU 的話就無得免費睇 TU
收幾手續費?見啲網都係提10萬免費
咪就係十萬免費囉,條款寫明仲有咩手續費
https://www.sc.com/hk/zh/bank-with-us/local-third-party-transfer/
咪就係十萬免費囉,條款都寫明免費,仲問有咩手續費
https://www.sc.com/hk/zh/bank-with-us/local-third-party-transfer
10萬係咪會扣信用額?
假如我張卡無10萬額咪會當碌爆卡
條款都話明睇你信用額,但係唔超過十萬……
如果我要每個月過十萬
係咪前題係要張卡至少有十萬額?
「任何轉賬經由信用卡受限於可動用信用額及第三者戶口每日網上轉賬總額」
梗係啦下話……
咁係咪應該唔會扣TU
等過左結算日先拎十萬遲還多一個月
本行會就100,000港元其後之所有轉賬金額收取3.5%手續費
條款都話明睇你信用額,但係唔超過十萬……
如果我要每個月過十萬
係咪前題係要張卡至少有十萬額?
梗係啦下話……
等過左結算日先拎十萬遲還多一個月

通街 free money
海外簽帳應該用金卡定red卡
學生點申請red card
網購?有幾個問題要問

1. 一季簽唔簽夠三千
2. 你自主係咪揀左賞世界

如果你符合晒兩個條件再登記埋最紅網上海外金卡就有 4.4%,否則就算red抵

除非你已知個商戶red卡係唔計網上又簽夠三千,咁就係金卡抵
唔係網購 海外當地簽帳
好小會過3000 自主係賞世界
咁一定係金卡抵啦,金卡賞世界 2.4% vs red 1%……
BTW你係海外的話登記埋最紅網上海外無蝕底,話唔定過三千
好 感謝你
入100,000落儲蓄戶口
好似係
想問下申請門檻既年薪係咪只要唔係差太遠同紀錄良好佢都會批例如2xxk申請300k既卡
我唔太覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞