信用卡討論區(95)今宵多珍重

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
自動增值/Apple Pay 手動增值Red卡得0.4%RC
用其他好過

但好抵死嘅係用Apple Pay幫Suica增值就有4%RC
唔知係咪個收款人係出JR East佢分唔到增值定買嘢
飯卡-白金
超市/online -Red
外遊/買衫褲/自動增值-SCAM
咁樣就係最好?
唔該晒
係因為係匯豐特登係系統閹左八達通增值,唔特別搞的話係就咁睇 transaction 點返單……
新開咗張simply cash,已簽夠數,食完迎新可隨時切
同HSBC VS比是咪冇咁多著數
好似最少要keep 1 年

如果唔係可以追返你迎新
SC Pay每月10皮,係咪每日只可以10k?
即係轉哂10皮,要分10日?
JRE可以係買車飛嘅
用suica真係抵過唱yen
唔用SC Pay,直接login網上銀行用戶口號碼過數咪得
我唔係, 你睇下係咪set 左每日上限?
Sc pay而家可以改到最高20萬, 不過轉多個1萬要otp
我都岩岩見,晨早要改大佢啦
輕輕一推
主要唔想再儲里數 想要返現金回增
食飯用Visa Signature
網購/ supermarket 用red
八仔增值red
係咪最好既combination?
其他消費(eg衫褲)又用邊張好?
謝謝
無特別改過,開app->轉賬(唔係SC Pay)->本地戶口就見到話 SC Pay 限額係20萬
我八仔同其他消費用安信有2%
如果唔鍾意銀聯,可以開埋SC Simply Cash 不過得1.5%,但可以食埋payme

頂,我知啦,原來要自己set大個限額
匯豐八達通自動增值唔理邊張卡都係得0.4%,想多D回贈的話要開多張卡
感謝
我諗我都會開多張simply cash
另外問埋咁外幣/海外簽賬係咪vs好啲?
感謝
係咪sc simply cash做八仔較好? 定有冇邊張推介
上面講左,最好已經係安信Earnmore同SCSC呢兩張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞