Running Man 討論區 (26)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
開頭廿分鐘睇到就訓著
佢地係監獄度都真係無咩野可以做
十幾個人困係個乜都無既地方
仲要到頭來cut曬

後邊開始好睇返
今集個setting其實幾有諗頭
最後可以發展到4v4 但石鎮team仲要多兩張先走得
美中不足就係有D隊咩都做唔到就out佐
石鎮個partner好好笑
自我介紹果陣以為有咁上下料可以一來就同鐘國下戰書
中場仲放話話自己唔想同石鎮一隊,轉個頭就開口中
去到最後話想幫d仔女拎名牌做手信有個好強大既反差
佢比鐘國細一年但都有仔女啦 鐘國仲未公布有正式女朋友
石鎮partner係今集笑位mvp
其實你地係咪比寶弼養大左個胃口
我覺得今集都幾好笑 D嘉賓個個都呆下呆下咁
淨係睇咗第一個game
美式足球真係唔錯
好fun
最後嗰part最好睇
個gagman 幾好幾自然

制作組幾鍾意佢

之後應該會叫佢客串下啲劇情
想講規則但個個掛住討論無視哂佢
石鎮一個人上到車係咪都可以贏?

btw 雖然最尾輸左 但啲鏡頭剪番出黎池石鎮表現都幾好
今集係咪有劇本
4個演員咁入戲
今集都唔錯
啲嘉賓幾有趣 特別係王鼻同大神partner 兩個都好有反差
連續兩集都有嘉賓挑戰鍾國
最重要係嘉賓投入度高 唔似以前總會有嘉賓隱形
我認我係
但都未至於話唔好睇呀 河道權好好笑喎
最重要係今集黎嘅幾個嘉賓都好比心機玩 唔係話為左宣傳出下鏡就算咁
好似同女朋友唔同team 然後偷雞問佢拎tips
其實今集可以直接分組,唔好哂時間估拍檔,留返多D時間剪最後個game 會更好。前面D細GAME 有D虛無,又搶左一半時間,搞到last game D規則唔夠清晰

可以見到新PD D諗頭好好,設計有心思,但剪輯能力就要再磨練下,
已經唔係第一次成個GAME 剪走左,始終有D突兀。真係太長可以考慮下分兩集,不過集數呢D可能又唔輪到佢話事。
仲要哄得勁埋
頭半part係麻麻喎 由其是頭兩個game剪得麻麻
有嘉賓撩起鍾國把火佢都玩得落力好多
美式足球比人撞低完之後著哂火
你指係邊兩個game?
我覺得係開場長左小小 美式足球同最尾都好好笑喎
美式足球個到cut到好怪 唔知有冇人有同感
就好似鐘國隊vs智孝隊嗰陣
啲shot一直focus住智孝隊入波
以為佢地會爆冷贏
點知下一秒出賽果 就鐘國隊大炒
我覺得今集幾好笑
講真 其實真係可以直接分組 前面啲game揾組員其實意義唔大
cut得太突然 冇啦啦13比0變13比40
因為鐘國爆seed無人捱到cut走哂啲屠殺位
我樓上都有講 依個位好唐突
不過今集鐘國爭勝心好大,到底咩驅佢咁落力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞