[FF14入坑時機] 為慶祝冒險者人數突破2000萬, Square Enix推出限時半價優惠

362 回覆
18 Like 8 Dislike
一個月2百 都少貴喎
其實game本身有咩吸引 好多謀體都有由14引起的故事/作品
上面位巴打係講緊依家做緊半價
只需要$200就包晒遊戲本體+所有資料片 連一個月月費 , 係超抵

月費本身只需要$100港紙左右
想問如果想入抗...做左會員之後試玩

簡左PC之後出依句
You cannot use this function.
Please contact the SQUARE ENIX Support Center for additional details.
Error Code: i2501

係咪等24小時之後就OK?
禁左不推文
唔好意思依家先見到, i2501主要係ip問題
你可以試下用電話搞, 通常都會成功
唔該曬 我用電話整完acc 但用電腦登入返都dl唔到game 唯有等24小時
可唔可以講下FF14有咩好玩
淨係見多人讚劇情好
但我睇youtube d人打副本都唔知玩緊咩
你可以當FF14係劇情RPG但可以有online驚的功能
大部分人爆完主線都會棄驚
純玩劇情的話完左主線可以棄坑等下個EXPANSION 再玩番
中間的確有d劇情就差小小令我哭撚左,只係岩岩玩完3.3

mmorpg 最悶就係睇人玩,自己唔玩
引用一個動漫例子
刀劍神域sao,開發者茅場晶彥 寧願自己落場玩,都唔做旁觀者

而對我呢個時裝控黎講
FF14既時裝系統 可以話係我玩過既,最好玩既一隻
而且個影相系統又真係幾好玩,影下影下又玩左半個鐘

副本(淨係計主線)我覺得要去到lv50之後先開始好玩,之前都係熱身熟習機制等等
高難度副本仲未研究

整體黎講 玩法有辣有唔辣,起碼我可以好悠閒咁玩,唔洗刻意追進度都好多野玩
純粹真。新手既睇法 (以前想入坑好耐,但真係睇唔明唔識玩,PS3 2.0個隻碟仲係到)
故事劇情非常好, 故事長度同單機Game有得fight
然後BGM相當優秀而且非常帶動到氣氛, 非常令人投入遊戲
遊戲性除左戰鬥之外有太多休閒要素 , 好易就沉淪起裡面
仲有玩家之間既社交風氣好好, 都係令人想入坑既原因

另一樣加分位係營運方一直以黎都好有Heart同誠意去營運隻Game
唔似共雪咁當玩家係shit / 得閒就nerf下你 唔理玩家感受咁
加加埋埋都令到隻Game既風評一直都好好, 甚至有信仰

睇唔明玩緊咩係因為睇唔明副本機制要玩家做d乜
高難副本唔係刨過攻略預習 or 實戰過 外人通常好難睇得明做緊乜
呢個都係比較少人直播FF14既原因之一
有6條友凈係掉低負皮

係咪買呢隻complete edition? 見仲有隻貴d既 有咩分別?
貴d應該係典藏版? 有特典野送, 但印象中應該無折
lfrit滿左遲啲會唔會可以再開返比人開角??
假日可能要等到凌晨
平日就早上下午/凌晨 就開到
其實應該玩死一個職先定點?

我玩玩下俾藍色任帶左去轉職,依家玩2個職d裝唔知選擇咩好
你可以捕住呢個網睇下開到人未
https://jp.finalfantasyxiv.com/lodestone/worldstatus/

星期日既ifrit 下午至晚上都會開唔到人
因為真係太多人 唯有等半夜12點後開角
依家優遇Server開角有2倍EXP, 我會建議同時升2隻職
如果唔係第1隻職升滿Lv之後主線d經驗會蝕左,
到時你無副職or副職Lv唔夠接主線,焗你要繼續用已經80左既職推主線
了解!

仲想問下咁一開始其實有咩職可轉?我開始係格,依家轉左法

同埋想問一,開始選擇生日星座果d對玩咩職有冇影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞