[FF14入坑時機] 為慶祝冒險者人數突破2000萬, Square Enix推出限時半價優惠

362 回覆
18 Like 8 Dislike
5.2漢化第1頁個Discord群裡面有,
劇透問題裡面本身有劇透區所以大家唔會起公海討論劇情
好的我睇睇 咁之後更新5.3 你地係咪睇英文追5.3劇情?英文會唔會好難?我一開頭係海都出生 未中文化果陣 睇npc巴隆德的英文睇到頭痛 going變goin' 之類 同埋d英文字同語法好舊式英文
英文日文都有人睇
隻Game d英文真心難, 係連鬼佬都話難明果隻
留名
唔該哂你 希望我到時都睇得明啦
尋晚岩岩係steam買
試下漢化先…
歡迎入坑, 有咩唔明可以起Discord群度問 通常比較快有人覆
依家ifrit又開到人了

為紀念冒險者人數突破2000萬人,
MogStation部分商品 (時裝/坐騎) 將有限時七折優惠!!

另外 "數位升級典藏版服務" 更有半價優惠,萬勿錯過!!

優惠日期

香港時間 2020年7月28日 16:00 ~ 8月27日 15:00

MogStation:
https://sqex.to/ffxivstore-jp

(下圖為部分熱賣商品)

square enix 個which store do you want to visit? 係咪選united states?
YES
玩呢隻game之前要諗諗,
玩美服就時區問題揾唔到人打副本,
玩歐服就太高ping太少人,
玩日服唔識日文,打end game副本溝通唔到冇人組,好多團淨係jp only嘅。唔通下下親友團咩。
學日文啦
唔明咁多年都唔出個sea server,韓服咁少人玩都可以出個server,明明東南亞唔少人玩
有陸服起度都幾難有其他華語Sever
無錯
韓SER個Actoz個老細係盛大 姐係支服營運

好似
sea server,南亞server都得掛,好多澳洲仔都要硬食ping玩美服
唔知巴打咩DC, 但玩日服唔識日文真係唔係咩大問題,
依家咁多港/台玩家入坑, 要組齊一團玩End Game野真係唔難
仲有JP Only問題其實得Elemental DC比較嚴重(因為有Tonberry)
Gaia DC好少見JP Only
呢個問題幾複雜, 唔係單純遊戲面問題
唔知你有無諗過有機會係本身澳洲/南亞地區固網網路差先唔架設Sever
圍返港紙都係一百蚊個月左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞