[FF14入坑時機] 為慶祝冒險者人數突破2000萬, Square Enix推出限時半價優惠

362 回覆
18 Like 8 Dislike
終於3.0
之前一直捱終於捱到轉職做忍者, 然後頂唔順棄左
冇朋友姐係收得皮 仲要唔係自己服
不過見半價好似好抵 但係咪買左就開始扣月費
唔係就買黎放住先
可以買完唔入code住,

其實無佢講到咁誇張既
零式打街場真係全完無問題, 單純睇你抽到d隊友正唔正常
絕副本都有街場, 但會比較需要溝通到, 唔識外語就真係無計
依家咁多香港人玩 要搵團join都唔算難
我見steam都有 有咩唔同
無唔同, 唔同平台都可以一齊玩 & 玩到全部Server
唯一分別就係付款方式, 依家Steam無折 建議買美版抵d & 方便d
聽講ff14個香港公會有幾百人,我都入坑了
武士堆職業任唔較very easy都過唔到,我就爛
職業任過唔到通常都係兩個原因
1. 理解錯機制 / 殺怪優先次序
2. 任務Lv同裝備Lv差距太大, 要換下裝
假武士都過到,阿伯斬幾刀就死完全唔識打
侍職業任通常都係卡呢關
係有d挑戰性 有少少考你操作手法同判斷
STEAM我方便D 但知唔知STEAM點扣月費
除左買Game果陣可以起Steam度買之外
其餘所有服務都係起MogStation度搞
如果你係steam版找數果陣可以揀用Steam找數
thx
想請問下我而家升到24LV
但好似仲未見有坐騎任務解
如果直接課金商城買坐騎可唔可以即用?定係一定要解左任先
有冇解主線任務?20級有一個主線任務會要你選擇加入一個軍團,之後軍團會有一個任務要你儲軍票買陸行鳥
主線而家做到17LV任務
聽日玩到20LV主線睇下先
Thank you 巴打
之前買左等5.3 先開波
不過漢化係未要再等下先有
美版&日版既半價優惠應該都係到今日就完

想入坑 or 試玩緊未買Game既巴打唔好錯過!!

唔係又唔知幾時先有優惠
美版 & 日版半價優惠已完

我地下個入坑Post見
玩左幾日好正
而家升到43 忍唔住課左隻鯨魚座騎
前期都覺得正, 前提係最難涯既位
咁你玩到後面應該會覺得物超所值,ff14 真係越後越正
我自己冇睇攻略玩
基本上大部分野都係自己慢慢發掘 所以好多位都俾到驚喜我
暫時玩左6日 升lv又唔覺好農 我都係打下主線做下副本任

但我個frd玩左3日話好悶 出技又慢 升lv又慢
Del左驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞