[FF14入坑時機] 為慶祝冒險者人數突破2000萬, Square Enix推出限時半價優惠

362 回覆
18 Like 8 Dislike
剛剛突破2000萬人,係呢個online game沒落既時代反而逆線持續增長
所以。。。你覺得呢?

當然都唔少香港人
本Game本身已經係非常多人玩, 每晚登入都要排隊
如果你指多唔多香港人玩, 保守估計目前都有千零人玩
觀望左一兩年,依加有興趣入坑,但想問呢係咪好似係NA 官網買方便D? 我自己多用Steam但係睇review好多人話好麻煩.....另外想問呢用tap and go 比唔比到架? 唔該哂樓豬先
直接用Steam好方便
依家買NA Windows版就抵d, 有半價
NA Windows版同Steam版其實分別不大,
因為兩邊可以用香港信用卡找數, 只係Steam多個Wallet用咁解

要注意Windows版同Steam版只可以揀一邊買,
買完往後有新資料片出就要買返同一個版本
姐係唔可以本身買開Windows版, 出新資料片又買Steam版咁
呀 唔該哂:3 放工試試佢先
呢度d巴打主要都係起Gaia DC既Ifrit Sever
要注意晚上時段Ifrit通常都開唔到角色, 因為線上人數太多唔俾創角
你預需要半夜12點後先創到角色, 閒日朝早下午應該都係輕鬆創角
咁唯有等到12點先開波 多謝你咁詳細解答
上星期六我兩點先開到人
你買咩版都可以玩到國際服全部Server
香港玩家主要集中起日服區, 美服區通常高ping會影響遊戲體驗
至於入邊個Server樓上有寫
Mana DC
其實同一個DC但唔同server係咪都可以一齊打副本?
只係入唔到公會咁解?
Titan推
無錯
多謝棒場
得支那服有分鐘買,
國際服一概最少30日咁買
月費制營運有好有壞 睇你點睇
答番自己先 當新入坑分享 原來tap and go 用na squaer enix 買都順利 依加先download緊
感謝分享, 下次我加返入買GAME教學度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞