[FF14入坑時機] 為慶祝冒險者人數突破2000萬, Square Enix推出限時半價優惠

362 回覆
18 Like 8 Dislike
我解撚左5日 好撚on9.......
飛黎飛去講兩句 有d任內容又廢
本人英文小學雞,又唔識日文,昨晚down左隻game,今日玩左一會,想問下今日係咪會更新?更新左係咪會連舊ver.漢化都無左?大約會機時有新漢化出?想佢特價完前試吓隻game
可惜真係 真。新手黎
今日停機維護24小時, 聽晚6點開Ser
幾時有漢化無人答到你 通常隔幾日就有
因為今次更新會改修2.0主線 都幾大機會舊Ver.漢化會用唔到
係咪應該2.0~2.5漢化會失靈
但其他版本就照舊Work?
利申未經歷過版本更新
我尋日排舊24人副本。既都係。 都無乜點打就玩完
關關24人都係歡樂場黎其實
但果d 無配音既對話log 真係要飛先掂
無用開答你唔到 聽日就知吧
如果平時有玩開日系RPG應該都習慣配音時有時無
8人副後面情況會好好多
至於24人副真係得個副本新出果期會刺激d 比較多人初見
識日文至少初見隊友比提示知衰咩
大屋傳送
上機甲冇係樓下禁制登錄比隊友送番落樓
道歉仲比人係咁なでなで
國際版d人都講日文?
除非你開副本勾走日文排到2046
唔係既話多數都日文
正解,攻略Marco 都係大部份日文
中文攻略得殘體
因為其實係無國際版呢樣野
得正常版同支那版
最基本都係背晒50音先
起馬見到你就算唔明都識讀個音出黎唔係見到鬼劃符
之後就睇你多年黎睇既動畫同字幕組記得幾多日常對話
學完50音最好學埋助詞,連接詞
之後名詞,動詞可以睇日劇,動畫學,大約500~1000小時中日字幕就會學到夠明8,9成劇情
我自己就曾經讀過n5,不過而家又放停左
都係學識左50音先

有個朋友真係自學學識日文
佢就都係不停聽/睇個d生放送
睇動畫之類
玩日文game , 去日本溝通無咩問題
未打到3.0 5Xlv比人鎖技玩到好悶,係咪應該轉其他職玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞