[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(6)(大結局+外傳)

1001 回覆
329 Like 5 Dislike
由一開始無聊㩒左入黎睇,到日日追睇,真係寫得好好!唔止出書,拍劇都得啦
期待下一段故
加油呀
好好睇
睇嚟有啲內情
不過我覺得蕭揚唔會咁嘅
多謝你選擇一路追哂啊
我都想有劇集出
多謝瑾年絲一路支持
一定有內情 不過都可以講定 唔關啊晴事
算係幾獨立嘅蕭揚故事 但同軒晴故事嘅時間線會有重疊
所以大家會見翻少少之前嘅故事內容
係咪關我事呢其實蕭揚好早就暗戀我
咁快估到
咁刺激
睇完真結局留名紀念
成個故事睇埋最後天使真係好完滿

最近煲緊兩套都有宗教背景嘅美劇
咁啱都講到信仰以外都唔好忽略人嘅自由意志
好多時以為命運定咗係咁
但因為意志令到選擇唔同
最後個結果都會唔同

不過個人嚟講
我覺得人係可以選擇道路令過程唔同
但個結局始終都係注定咗
我相信阿軒同阿晴由相識個日已經注定咗會一齊
只不過佢地嘅選擇令到條路行得艱難咗
正正因為行得辛苦
當中佢地領悟到嘅嘢比其他人多
所以一定會行得更遠
我暗戀蕭揚
蕭揚暗戀妳
多謝舞淺絲留名支持
係啊 最後一章刻意寫埋我好想講嘅嘢
你講中哂我嘅心思

我都相信如果寫落去 阿軒阿晴嘅故事一定會幸福
已經有三角戀
今晚十點會出蕭揚外介紹同埋上ig同大家玩下你問我答
大家得閒或者有嘢想講想問嘅歡迎到時上ig
Mon實
睇完成個故
多謝巴打
人生總有一個人 會令你念念不忘
自己完成唔到既事 唯有靠故事 自己ff中完成
我都多謝skywalker巴你一直支持
希望呢個故事至少俾到一啲嘅滿足你
大家好 今次係同大家講下到底蕭揚外傳係咩一回事
等大家可以諗清楚到底睇唔睇好

1. 外傳同軒晴故事有冇關係?
其實無, 睇唔睇都唔會影響到主線故事, 但因為外傳時間係會同主線重疊, 所以主線一班主角係會現身一小部分

2. 個故事講咩?
聽日你咪知囉, 不過簡單講, 算係一個蕭揚solo嘅故事, 俾大家可以認識到更多蕭揚嘅性格同過去

3. 點解要睇呢?
對我嚟講, 個故事設計其實幾特別, 而且今次嘅風格同主線好唔同, 我刻意留咗好多空白位俾讀者去諗故事到底講咩, 我自己幾鍾意呢種style, 平實, 但係又有思考空間

4.點解唔好睇呢?
因為佢同主線無關, 二來你鍾意軒晴故事嗰種青春嘅話, 蕭揚故事就好唔同, 入面有我比較明確想帶出嘅信息, 亦好由蕭揚性格主導故事, 唔似軒晴故事咁多變化, 如果你睇完主線已經好滿足, 唔睇外傳係得嘅。

5. 睇之前要做咩心理準備?
嗯......最基本一定要知, 呢個一個獨立故事, 雖然係建基於軒晴故事嘅世界觀。同埋故事嘅走向都比較多對話, 呢個外傳係集中喺角色變化, 而唔多喺劇情

6. 睇完會好似軒晴故事咁想帶出啲嘢?
其實係嘅, 我寫作比較鍾意有前設嘅想法, 如果唔係寫得幾精彩個故事無靈魂都係無意思

7. 個外傳幾長?
五篇, 一日一篇 (除非又俾正皮追更)

暫時我想解釋嘅得咁多, 如果大家有問題歡迎喺度或者上ig問下啦,答得到就會答, 因為你問我答開始咗
而聽晚開始, 就會有蕭揚外傳啦
希望聽晚見到你
5篇
我愛樓主
希望睇完之後都會愛
聽晚見!我地洗唔洗推到新po
睇埋個後記充實曬
咁刺激
我怕新po人丁單薄唔好睇喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞