[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(6)(大結局+外傳)

1001 回覆
329 Like 5 Dislike
你好叻!!!!!!!!!
俾個叻你
我們交換餘生好嗎
係囉係囉
happy ending 太CCTVB 了
(sorry, 好像貶義咗少少)

「咁我帶你去食屎啦。」Aiko雙眼凶光暴發,凍檸賓連忙不敢作聲地隨著她去了。
haha其實真係有諗過bad end
甚至我自己都覺得bad end更加有遺憾美
但正如我琴晚講
我想個故事可以從一而終帶出到我嘅諗法
咁真係得而家呢個結局做到

係啊我一次過出都係因為想大家一次過睇
結局我贊成分開上會無咁投入
所以想俾大家一次過enjoy

btw 多謝支持
來自 2072 果位未來撚係騎呢啡架咋
我知會有人咁諗啊
但我又唔想為咗sad end而sad end
所以你可以睇下面我答咗另一位巴打嘅答案

對我嚟講除左好睇 信息都好重要
都算係
無咁多機會俾佢出場 俾個飯盒佢算啦
多謝樓主重睇左所有細節都好感人
lucky7果段野寫得好靚
多謝你既good ending 為香港黑暗中多一點明
期待外傳!
多謝你一直嘅支持啊
好開心你睇完呢個故都鍾意
聽日仲有番外篇
同埋你好細心 今次lucky 7段嘢其實有用心砌過下
結局唔知點解有種太平淡同順理成章嘅感覺
我都唔識點講,但Owen真係好慘,又比人悔婚又好平靜咁接受曬啲野,其實呢個打擊都有可能促成佢自殺同埋明明蕭揚都佢世交咁又無開解佢,好似佢地聯繫好薄弱
我們交換餘生好嗎
個尾埋得唔錯
本CD-ROM會等埋你個番外篇

CD-ROM is watching you
始終都到尾 我都經覺得回歸平淡都好
如果再twist多幾下 我反而怕破壞個連續性

Owen呢 我無刻意寫太多佢background同實際性格
大家可以從文章去摸索到底佢係點嘅人
目前睇 佢嘅經歷係慘慘地
但可能如果補足佢嘅故事
大家又有另一個睇法

所以 多謝你嘅意見啊 我相信一定每個人都有唔同感覺
多謝你啊
到時候再見
開心!
見到你ig post咗先敢入嚟睇
最後個張紙仔真係勁感動
平淡就是幸福
呢個結局係最適合阿軒同阿晴

留名番外篇
終於我唔洗再講 睇埋先睇埋先
我都贊成平淡是福
多謝你鍾意呢個故事啊
番外篇見
其實成件事都係阿軒知道左阿晴死左既事實而引發佢精神病妄想症 現實世界其實冇天使呢樣野 都係阿軒FF出黎 穿越過去都係FF出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞