歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎(34)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
咁快手啪好
手勢幾好,隻色係mecha Steel?
Mecha gold?
張cutting match 同張枱個角係parallel
睇見鋼鐵加魯魯咁多貨又唔多想買,但我係鍾意佢,無買戰暴無買奧米加,係咪好on9?
即係小貨就會想買
咩諗法黎…多人買先跟風買,少人買就覺得自己on9?
香港人係犯賤, 當時周街mg鐵血巴巴唔買,初出260都唔買,見好多正評炒到上360都無貨就會想買
好犯賤
同埋多貨又想佢蟹到減價入手先叫醒目
炒唔起大貨唔買,炒得起越睇越靚先買
唔係好想理佢
好靚
多謝可能舊件細所以較少筆痕。同埋google學果啲咩「米字塗法」

係mecha Old Gold(因為買果陣gold賣晒。睇落冇張手機相咁閃金的,會暗番啲啲。不過覺得骨架配色又唔洗exactly似足純金色,所以冇諗住換色,如果油外甲就請斟酌)

另外果隻係mecha steel
btw, 想噴亮光等半個鐘已經可以,反正之後都等幾日

我就上完色有時間就上埋varnish, 之後一日後帶手套砌返埋佢,屋企冇咩位唔可以hea 咁耐
巴打係咪OCD
點解咁講我唔覺自己有呢啲特徵
張cutting match 同張枱個角係parallel

我都冇留意。反而如果我話我唔會俾6枝浮游炮特效互相掂到,會唔會仲似啲

我都買左呢個特效set
但係個櫃唔夠高擺唔到
sazabi真係好靚
同埋鋼狗都唔算少人買
琴日起旺角行咗幾分鐘已經見到>5個人拎住盒鋼狗
我覺得係經歷咗上次戰暴缺貨
今次第一水貨量加多咗好多
模型倉張相啲貨多到浸死人
我係要換個橫D嘅pose、拉高啲個炮倉,再轉一轉啲特效等佢個角度係向前插唔係向上飛,先質到佢入櫃
收咗啲壽屋舊機戰模
啲PC膠都會裂開

BTW有無咩辦法執執佢?
印象中就咁用AA膠都會裂
定係買補品算數 ?
貓店都好多人買
心諗 其實模倉平過佢喎
$320真心貴
褔利都係買個信念既姐,同埋你行到褔利見到320,有人話模倉280,如果你買完直接走唔經既話你會唔會行幾條街返去買

我就會直接比錢走人算啦
壽屋非囡囡喲PC膠硬到死,屋企隻FA骨架擺一排喲PC全部自動解體
用唔到笨大有剩果喲買補品算
又白色,見到都頭暈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞