歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎(34)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
咁你都只係探索緊自己風格啫, 冇咩嘅, 整整下就會有自己取捨
千期唔好因為主流作品都有做而盲目跟著嗰啲畫蛇添足嘅效果
更加唔好因為人哋對你作品指指點點而放棄自己覺得有意義嘅作風
可能高達可塑性真係高好多所以我見都冇乜人會大大聲講啲乜大道理
軍事模型啲討論圈子寧捨多濕鳩人特別係有簡體字人加入討論
專門挑蛋骨都算, 有啲位係考究問題都要拎出嚟講到係處理不當咁
如果下下貼嘢要一五一十咁講解, 夠我出幾本書啦屌
所以我自己都唔係好鍾意講人哋啲成品, 好怕自己有朝一日都變咗嗰啲撚屌
見樓上講起mecha av
有冇人試話佢隻白同白灰
同埋仲洗唔洗上primer先?
好似未夠厚?見youtube d日本仔打磨之前層光油勁厚
你岩 黎緊呢隻野做多少少先
keep住玩先會有進步
全隻平噴我會改色
亮黑黎咋
福利現貨已經有鋼鐵+魯魯,我係孤仔訂,仲要等
上左primer咬得實d
sd左sms黎3點半有
我對電王有興趣d,不過等平d 先
放工去唔知仲有冇呢
咁又會既
其實我自己睇都唔覺有橙紋, 只不過早幾日去偉利同個SALES吹水
佢話橙紋, 攪撚到我懷疑人生
咁而家我磨都唔洗磨, 直接上COMPOUND就掂?
新手太多問題, 請見諒
完全乾真係要幾日, 未乾透時佢個表面仲有好STICKY
乾哂就滑流哂
咁你上其他色係等幾個字後就可以上的
你試下粗目先囉 我係怕你唔夠厚會穿姐
我都唔肯定, 用HOBBY支SUPER CLEAR 分三日噴左十幾浸
係去到第三晚噴佢我先覺有光油感覺
咁我今晚試下噴多轉, 等陣磨撚穿就GG了
係咪用指甲鉗剪件
睇怕要噴多幾浸, 我都怕穿底
可能板噴先砌, 咁噴黎把撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞