歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎(34)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
依家已經買到無咩野好買
最多都係買下油 黎緊可能買nazca黎用下 懶得就懶
本身我都無 d油性野買得7788 依加轉玩水性又要買過
metal build冇出呢隻XN raiser
除左你隻藍色外 我都覺得幾靚
已經無消費既衝動了 MB又買完 已經無野想買
黎緊等條女送隻百式比我 再自己買多隻mkii
我都係 等果段時間成日都去模型谷擺低錢
依家已經買到無咩野好買
最多都係買下油 黎緊可能買nazca黎用下 懶得就懶
本身我都無 d油性野買得7788 依加轉玩水性又要買過
已經無消費既衝動了 MB又買完 已經無野想買
黎緊等條女送隻百式比我 再自己買多隻mkii

blocked
你忍心?
哩隻係邊隻藍
年薪過百萬都仲要囡囡送模型, 可恥
我都唔知送左幾多野 先有盒百式
av油唔係無味,係直頭有果香味
但係uv cut個隻淨係得 油性?
唔係幾明白噴罐油性同埋水性嘅分別...
拉遠噴有冇話大概幾遠 未噴過....
sorry for stupid questions
唔會,要用到酒精嗰d solvent 浸一陣先會溶
我而家只係睇到有人有囡囡送模型啫
有無ching可以簡單講下Mr Hobby 噴罐 藍色 綠色 灰色 實際使用上嘅分別 唔該
我淨係用過灰
噴鑵係方便
但貴,好易白化(消光),同好臭
我後樓梯噴完d件放入屋我呀媽都話臭
想問支HP-CP但唔知價,想問下邊度買平
真 唔知落咩整
噴罐隻水性同平時講嗰啲AV油嘅水性好似係唔同性質嘢嚟, 詳細我都唔知, 要等班痴線佬解答
然後拉遠噴你預大概10~20cm左右呱? 要睇埋你件嘢幾大 不過薄噴同唔好潮濕噴應該就唔會有事, 或者貴少少買綠色罐隻消光應該就實無死
無得停工 個人要叫下春先得

好撚想停工呀
模倉如果仲做緊優惠既係1080 最抵
佢連d varnish 都有果香
剩係用湖水綠夠 其他唔洗理都得
我都想停工呀屌,不過無咩可能,做到隻積咁
有無噴過metal color
係咪都係咁香
老細藍撚到仆街 比我地早D收工都好呀 有間同行已經可以4點收

我想快D搞掂隻雙頭龍
今晚仲要有隻onlnie game ob 又比人叫去玩
呢壇野有排搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞