歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎(34)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
想請問下
MD九尾咪有啲燙金水貼
如果我貼完再噴半消光 係唔係張貼紙都會無咁閃
得0.8mm銅條,加aa膠痴埋唔郁算數
睇你幾重手,我有D位上完消光都仲閃閃地
頭先google search咗嚟睇
係咪喱款啊
https://galactictoys.com/products/madworks-aw9-s17-detail-up-metal-parts-photo-etch-upgrade-for-evangelion-eva-01-dx-ver-rg-1-144-model-kit
係就幾好新手上路玩下嘅
我估係不銹鋼蝕刻? 又要咁大塊, 輕鬆啦
新手仲未試過貼水貼好驚fail
但係九尾唔貼水貼又好dry 所以諗住上下挑戰下
最驚噴完唔識閃 無晒特色
我仲差大約10隻未拎 仲有隻hulkbuster DX
模型買左返黎 砌完都唔知擺邊好
類似 都係咁上下

我係你搵果款 再低一級既

不過 我隻野未砌LOL
重砌緊 oo xn raiser
咁你預左當交學費,因為壽屋D水貼做到好撚薄,好撚易炒
金色果D會好少少厚身好多
c字扣真係反人類設計
好似冇壽屋水貼單買,炒左都唔知點算
可以買過盒
用傳說中既膠水+鹽大法應該得
第一次聽,咩野黎
有時有d件你點痴都痴唔到 / 痴到一掂就甩
你可以落膠水之後加少少鹽/麵粉黎加固d膠水,聽落好on9,不過真係work
模型膠水定aa膠,我有件c字扣白化裂開左,用aa膠痴完硬左,啪返入去又裂過on撚鳩諗緊好唔好痴死就算,想試下
膠水就可以
手油好靚
好似係差唔多呢個價

睇完套re:rise 即刻買左隻core 返屋企砌
好撚勁,勁到我要lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞