啤梨晚報即時討論區 (12)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
泛民fans嚟
真本土派眼中 泛民同建制一撚樣
佢玩初選
一開口講野應該就輸

佢而家勝在只係得罪哂啤梨晚報啲人
可能仲有啲懵炳投佢
如果玩初選俾多啲人見識過佢把口
應該玩撚完
未得罪哂架應該,CHATROOM仲有人叫新界東撐阿東架陰公
講完之後,要補一句: 我嘅言論唔代表我嘅立場
鞋抽?
點撚止唱淡,佢69直頭話屋企張枱向住政總嘲笑遊行
哇屌女人真係唔得罪得遲下分分鐘好似Drama Cantonese咁又鬧人係撚屌柒蟲
連下四城又嚟料
想睇佢哋屌鳩鞋抽
各區熱門票站又排長龍,真替反初選的邊緣KOL們焦急。牠們像熱鍋上的螞蟻一樣難捱:看著市民烈日當空排隊、前仆後繼投票,牠們的話語權快要完全喪失了。每多一人投票,就多一人摑了牠們的網路小回音谷一巴掌。

事實上,除了熱狗和另外一兩個自稱「本土派」的潛在參選人外,絕大部份的「本土派」都投入了這場初選。為什麼這班邊緣KOL一直只敢屌「泛民」,卻對參加初選的「本土派」視而不見?甚至歪曲事實說,這是「泛民」大台的「篩選」?無他,因為牠們都是靠反「泛民」吸引觀眾和糊口的。
其實講完一大輪,即係初選點樣係不可或缺到一定要全部人支持?

佢不嬲唔妥匡正

唔係第一日嘅事
佢= 大灣駒
唔撐初選就係仆街!
有五十萬人投票,假設香港支持民主陣營嘅有二百萬人,咁都冇理由你嗰五十萬人嘅決定控制另外大多數人嘅意向

結論初選=on 9
仲有假設本土派以些微票數輸咗,咁落選嘅本土派就要幫泛民抬轎,佢哋自己諗…
仲有如果出咗名單後呢班人到時畀政府DQ會點
佢接唔接受到宜家佢啲聽眾好多都係呢啲上咗年紀打字1999嘅人架?
其實我又冇話特別抗拒今次初選,只要本土派識玩爛佢的話,當然王百羽呢啲就仆街啦。不過其實又好搞笑,先唔論有邊撚個氣急敗壞先,咁既然都講得係初選,咁有特定agenda去屌泛民唔屌本土有咩問題?淨係屌泛民唔屌本土都唔撚得嘅,咁初選嚟把撚?定係其實佢默認咗今次初選一定要贏民贏先計數?唔知我會唔會睇到仇思達嚟緊會去攻擊黃子悅呢?
其實我又冇話特別抗拒今次初選,只要本土派識玩爛佢的話,當然王百羽呢啲就仆街啦。不過其實又好搞笑,先唔論有邊撚個氣急敗壞先,咁既然都講得係初選,咁有特定agenda去屌泛民唔屌本土有咩問題?淨係屌泛民唔屌本土都唔撚得嘅,咁初選嚟把撚?定係其實佢默認咗今次初選一定要泛民贏先計數?唔知我會唔會睇到仇思達嚟緊會去攻擊黃子悅呢?
有無人係投咗初選?

諗緊去唔去投
好撚熱,不了
你新東未去投
係街見到胡志偉宣傳貨車播民主會戰勝歸來
你點解會知我係新東
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞