我以為我們與眾不同 但都敵不過一個「淡」字

349 回覆
55 Like 1 Dislike

直接同fd講話其實你始終都愛過佢 淡左姐 唔算仆街
放低呢下真係無人幫到你 要靠自己 靠時間 我都命未放低佢 但比上星期好左少少 可能已經盲目左
搵啲野做下 唔好比自己得閒亂諗野 好快過

唉一齊加油
雖然憎一個人易放低好多 但我發覺自己搵唔到野可以憎佢

真正愛佢既話 根本唔會憎 最後係會祝福佢活得好

係咁諗 或者個個女仔比到我比唔到既野佢
或者佢同個個女仔一齊會開心過同我

唔好咁諗 係佢唔識欣賞你 呢段時間對自己好啲 我都慢慢試緊

我塞滿晒自己schedule希望可以唔諗起

我都特登搵下野做

塞滿晒之後發覺我做咩都少左個人
跟本無辦法唔諗起
未拍拖之前我以為失戀好少事
經歷過後先發現個種痛幾咁
深刻 無奈
試下出去見下人
但見到啲女仔身形差唔多又諗起佢
深刻 無奈

same
試下出去見下人

係 係街見到差唔多身型既會係咁望 睇下係咪佢 但個心又好怕係佢
試下出去見下人

我有時見到咩野都諗起佢

因為佢曾經介入過生活 好多地方都留低足跡 抹唔走 痛上加痛
深刻 無奈

個種痛係形容唔到

所以我只可以上黎打晒啲感受出黎
除此之外 咩都做唔到
試下出去見下人

係 係街見到差唔多身型既會係咁望 睇下係咪佢 但個心又好怕係佢

放唔低 但又唔想放低 其實都只係自欺欺人
我們那麼甜那麼美那麼相信
那麼瘋那麼熱烈的曾經
為何我們 還是要奔向各自的幸福和遺憾中老去
停止叫春啦巴打
人地而家唔要你呀 做男人比返啲專嚴自己啦 而家做好自己為下個做準備啦
半年前我情況同你一樣 三個月後已經可以重新出發
以前諗過計劃過要吸引佢返黎 但冷靜落黎 諗返起佢分手時做到幾絕 無論做啲咩佢都唔回頭望一眼
就覺得收皮啦臭閪!要活得比佢好
加油呀
停止叫春啦巴打
人地而家唔要你呀 做男人比返啲專嚴自己啦 而家做好自己為下個做準備啦
以前諗過計劃過要吸引佢返黎 但冷靜落黎 諗返起佢分手時做到幾絕 無論做啲咩佢都唔回頭望一眼
加油呀

可惜我只係過左幾日 無咁快可以復原到
停止唔到
尊嚴都用晒係佢身上
都仲係想吸引返佢返黎
我知我好傻
停止叫春啦巴打
加油呀

但係你個名
停止叫春啦巴打
加油呀

但係你個名

停止叫春啦巴打
加油呀

但係你個名

巴打個名都叫緊春

睇黎大家都係自欺欺人
每天也祈禱時光可以倒流
最殘酷既係你對我說對我仍然有感情
點解要咁
好多野都敵唔過時間 新鮮感
好多野都敵唔過時間 新鮮感

只係無諗過敵唔過既會係我地⋯
停止叫春啦巴打
加油呀

但係你個名

巴打個名都叫緊春

睇黎大家都係自欺欺人

唔記得改名咋
拍左4年幾差唔多5年 前幾日同我講話對我淡哂無感情 隔幾日就話中意左個男仔 好野
死纏爛打都無用 最後都係block左先叫好小小
好唔明 5年時間都敵不過所謂嘅新鮮感 點解女人可以咁絕情話散就散 5年啦 已經好似家人咁 突然同我講話頂唔順咁平淡 心淡 心死 仲要中意左第個雖然未一齊 我覺得之前嘅感情真係好兒戲 可能我平時真係有啲野做得唔好(少俾驚喜,有時少溝通)咁5年感情都唔係話斷就斷啊?分完驚我睇唔開就俾個假希望我話會等我,後尾先知一丁點俾我挽回嘅機會都唔俾我 .就算你而家可能覺得好唔開心好唔慣咩感情都好,起我眼中我都覺得好虛偽...
正評比標題 I like it
拍左4年幾差唔多5年 前幾日同我講話對我淡哂無感情 隔幾日就話中意左個男仔 好野
死纏爛打都無用 最後都係block左先叫好小小
好唔明 5年時間都敵不過所謂嘅新鮮感 點解女人可以咁絕情話散就散 5年啦 已經好似家人咁 突然同我講話頂唔順咁平淡 心淡 心死 仲要中意左第個雖然未一齊 我覺得之前嘅感情真係好兒戲 可能我平時真係有啲野做得唔好(少俾驚喜,有時少溝通)咁5年感情都唔係話斷就斷啊?分完驚我睇唔開就俾個假希望我話會等我,後尾先知一丁點俾我挽回嘅機會都唔俾我 .就算你而家可能覺得好唔開心好唔慣咩感情都好,起我眼中我都覺得好虛偽...

加油呀巴打 其實對女人黎講新鮮感係咪等於愛情?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞