我以為我們與眾不同 但都敵不過一個「淡」字

349 回覆
55 Like 1 Dislike
拍左4年幾差唔多5年 前幾日同我講話對我淡哂無感情 隔幾日就話中意左個男仔 好野
死纏爛打都無用 最後都係block左先叫好小小
好唔明 5年時間都敵不過所謂嘅新鮮感 點解女人可以咁絕情話散就散 5年啦 已經好似家人咁 突然同我講話頂唔順咁平淡 心淡 心死 仲要中意左第個雖然未一齊 我覺得之前嘅感情真係好兒戲 可能我平時真係有啲野做得唔好(少俾驚喜,有時少溝通)咁5年感情都唔係話斷就斷啊?分完驚我睇唔開就俾個假希望我話會等我,後尾先知一丁點俾我挽回嘅機會都唔俾我 .就算你而家可能覺得好唔開心好唔慣咩感情都好,起我眼中我都覺得好虛偽...

加油呀巴打 其實對女人黎講新鮮感係咪等於愛情?

愛情係需要新鮮感去維繫
無論個女仔點好 只要佢無左新鮮感 加上外界(狗公扮fd接近條女)嘅誘惑 女仔就會好易心淡 好易離開你
拍左4年幾差唔多5年 前幾日同我講話對我淡哂無感情 隔幾日就話中意左個男仔 好野
好唔明 5年時間都敵不過所謂嘅新鮮感 點解女人可以咁絕情話散就散 5年啦 已經好似家人咁 突然同我講話頂唔順咁平淡 心淡 心死 仲要中意左第個雖然未一齊 我覺得之前嘅感情真係好兒戲 可能我平時真係有啲野做得唔好(少俾驚喜,有時少溝通)咁5年感情都唔係話斷就斷啊?分完驚我睇唔開就俾個假希望我話會等我,後尾先知一丁點俾我挽回嘅機會都唔俾我 .就算你而家可能覺得好唔開心好唔慣咩感情都好,起我眼中我都覺得好虛偽...

愛情係需要新鮮感去維繫
無論個女仔點好 只要佢無左新鮮感 加上外界(狗公扮fd接近條女)嘅誘惑 女仔就會好易心淡 好易離開你

愛情係需要新鮮感去維繫

我自問有俾好多驚喜佢 但點解都係維繫唔到 唔通係佢眼中 一直都無我?

愛情係需要新鮮感去維繫

我自問有俾好多驚喜佢 但點解都係維繫唔到 唔通係佢眼中 一直都無我?

可能又係你以為做好足既野其實佢唔鐘意/覺得唔夠
我已經開始唔相信愛情
我已經開始唔相信愛情

唔洗信
以後信錢就夠 任何人都唔好信
我已經開始唔相信愛情

唔洗信
以後信錢就夠 任何人都唔好信

我已經開始唔相信愛情

我都係 跌得好痛

我諗我以為拍拖都無可能認真咁拍
以為自己開POST 五年幾
不過依家覺得好開心
原來之前一直失去左自己
可能開頭會唔習慣
但慣左之後發現原來自己一個都可以過得好開心
人生唔一定愛情係你既全部
🤢比樓主 講一講
我都驚驚地

希望你地過到喱個階段啦
我就無咁好彩
以為自己開POST 五年幾
不過依家覺得好開心
原來之前一直失去左自己
可能開頭會唔習慣
但慣左之後發現原來自己一個都可以過得好開心
人生唔一定愛情係你既全部

愛情都唔係我既全部但永遠有條刺
今日 我以為自己不會再哭
但原來看到我們的相片 淚水會自動灑下來
努力去愛一個人
卻什麼也得不到
只有換來遍體鱗傷
和沒有你的世界
我個心有你但你以為我對你淡左而同我分手

巴打聽落你都仲有機會 不如試下追返啦
三年,佢話我唔再俾到新鮮感俾佢。我果下心諗:咩為之新鮮感?我唔係一個小丑,亦都唔識得點去日日俾新鮮感俾佢。我知道,其實都只不過係一個分手ge藉口。
老實講,我無憎佢。起碼曾經一齊ge時候,都叫有過開心ge回憶。係佢教識我女仔出街要化妝,要識襯衫。係佢令我有決心去做運動,想我接近佢心目中理想對象ge身型。
所以我更加要多謝佢令到我改變,唔係佢都唔會有今日進左化ge我。所以我一定會祝福佢揾到一個日日都俾到新鮮感俾佢ge人。
三年,佢話我唔再俾到新鮮感俾佢。我果下心諗:咩為之新鮮感?我唔係一個小丑,亦都唔識得點去日日俾新鮮感俾佢。我知道,其實都只不過係一個分手ge藉口。
老實講,我無憎佢。起碼曾經一齊ge時候,都叫有過開心ge回憶。係佢教識我女仔出街要化妝,要識襯衫。係佢令我有決心去做運動,想我接近佢心目中理想對象ge身型。
所以我更加要多謝佢令到我改變,唔係佢都唔會有今日進左化ge我。所以我一定會祝福佢揾到一個日日都俾到新鮮感俾佢ge人。

點先可以做琴你咁豁達
我好想再捉住佢 但無論點 我手入面都只係一堆空氣

點先可以做到你咁豁達
我好想再捉住佢 但無論點 我手入面都只係一堆空氣
如何可以不愛她?
估唔到咁多巴絲都有相同經驗
我同佢一齊一年半有多,一齊去過exchange 丶一齊住hall, 連grad左之後都係同一間公司到返工 但上個月竟然一句淡左就分手 我自問無hea到,成日都約佢去街,又會突然送下花送下小禮物。但上面有巴打講得岩,當一個人淡左,另一半做咩都無用
明明開始嘅時候係佢話認真拍拖,但結果係咁兒戲地完結
估唔到咁多巴絲都有相同經驗
我同佢一齊一年半有多,一齊去過exchange 丶一齊住hall, 連grad左之後都係同一間公司到返工 但上個月竟然一句淡左就分手 我自問無hea到,成日都約佢去街,又會突然送下花送下小禮物。但上面有巴打講得岩,當一個人淡左,另一半做咩都無用
明明開始嘅時候係佢話認真拍拖,但結果係咁兒戲地完結

我都係
同佢去過exchange 去過日本去過台灣
經歷係點原來一點用都無
到左最後一句淡左就乜都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞