我以為我們與眾不同 但都敵不過一個「淡」字

349 回覆
55 Like 1 Dislike
以為你係我個ex
分手失戀後 聽明左好多歌 好事定壞事

Same
好多以前聽落似懂非懂既 而家一聽就明哂

以前唔會回留意下歌詞 見佢順口就唱兩句 說好的幸福呢

依家真係明哂 好似唱緊自己故事咁

我唱到第二句開始就已經忍不住喊

沖涼聽歌一路沖一路喊
喊完都冇人知

沖緊涼唔聽歌都係到喊

辛苦哂 喊曬出黎舒服啲

依家好好多了 但是還是會想起以往
你以後還會不會回到我身邊?
驚左半年
驚左半年

愛情耐左變感情 就會好脆弱
其中一方習慣唔到就會分開
我以為我地可以捱得過
剛剛手肘撞倒櫃
卻一點也不痛
只得我懷念多麼諷刺
搵朋友傾完好好多
但一同朋友分開思念又開始
老套啲講句
俾啲時間自己,一定可以令自己放低佢
一句講到尾對方就係已經唔愛先會淡先會分手

過來人

佢真係唔會再愛上我?

或者會
但唔好抱太大期望
放低佢啦青
到時可能到佢叫春知你好
驚左半年

我以為我地可以捱得過

我都以為我地捱得過 點知同普通情侶一樣 好天真

巴打初戀?

係呀 特別痛
搵朋友傾完好好多
但一同朋友分開思念又開始

搵更多朋友傾 或者係到同我地傾

連登有愛
你話你仲愛我 你話你冇淡 你話我唔麻煩
咁點解你咁對我

絲打不如講多啲 一齊分擔

坦白同fd傾下 會開心啲 我啲fd救左我一命

一開始有架 但個個都鬧佢係仆街仔 叫我唔好再擺佢上心個啲 聽到我又覺得其實佢唔係咁 淡左姐 冇話仆街唔仆街
我都知佢地好心 會陪我出去玩多啲陪下我 我都覺得比起一開始個人算係開心左 但你話擺低佢我就仲要努力多少少

直接同fd講話其實你始終都愛過佢 淡左姐 唔算仆街
放低呢下真係無人幫到你 要靠自己 靠時間 我都命未放低佢 但比上星期好左少少 可能已經盲目左
搵啲野做下 唔好比自己得閒亂諗野 好快過

唉一齊加油
雖然憎一個人易放低好多 但我發覺自己搵唔到野可以憎佢

真正愛佢既話 根本唔會憎 最後係會祝福佢活得好

係咁諗 或者個個女仔比到我比唔到既野佢
或者佢同個個女仔一齊會開心過同我

唔好咁諗 係佢唔識欣賞你 呢段時間對自己好啲 我都慢慢試緊

我塞滿晒自己schedule希望可以唔諗起
驚左半年

我以為我地可以捱得過

我都以為我地捱得過 點知同普通情侶一樣 好天真

巴打初戀?

係呀 特別痛

我都係

一齊加油呀 幾痛都要面對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞