我以為我們與眾不同 但都敵不過一個「淡」字

349 回覆
55 Like 1 Dislike
老套啲講句
俾啲時間自己,一定可以令自己放低佢
一句講到尾對方就係已經唔愛先會淡先會分手

過來人

佢真係唔會再愛上我?
無論我點努力挽救都救唔到 有時要走真係走無論出幾多力 佢都係要走

I know that feel bro

佢連挽救既機會都唔俾我

三年了 話走就走 仲要有埋新男友

哇你係咪我黎架

一模一樣
老套啲講句

過來人

佢真係唔會再愛上我?

算啦 要分手根本就唔會再有機會挽留到 我曾經都出過好多力去挽留 最後都敵唔過淡左同新鮮感 一路拖 拖到連幾時真係分手我都搞唔清楚....

話靜一排 原來過左個排就有新男友

你咪算好
睇我個名你就知邊個慘啲啦
老套啲講句

過來人

佢真係唔會再愛上我?

算啦 要分手根本就唔會再有機會挽留到 我曾經都出過好多力去挽留 最後都敵唔過淡左同新鮮感 一路拖 拖到連幾時真係分手我都搞唔清楚....

你咪算好

我都係綠帽

我原諒左佢...我知我蠢

原諒左佢以為可以重新出發 原來佢本質根本冇變 鐘意新鮮感 我點做 都挽回唔到...

我已經憎到佢入骨
好撚想睇佢仆街
老套啲講句

過來人

佢真係唔會再愛上我?

你咪算好

我寧願佢帽我
起碼有籍口俾我憎佢
老套啲講句

過來人

佢真係唔會再愛上我?

你咪算好

我都係綠帽

原諒左佢以為可以重新出發 原來佢本質根本冇變 鐘意新鮮感 我點做 都挽回唔到...

我已經憎到佢入骨
好撚想睇佢仆街

用左幾耐放低佢

兩日
因為佢係帽完我仲想繼續呃我感情
我發現左就覺得呢啲臭閪唔值得傷心!

你都可以架!

佢真係唔會再愛上我?

你咪算好

我都係綠帽

我已經憎到佢入骨
好撚想睇佢仆街

用左幾耐放低佢

兩日
因為佢係帽完我仲想繼續呃我感情
我發現左就覺得呢啲臭閪唔值得傷心!

你都可以架!

唉 我仲好愛佢

我都想快啲放低 每次佢都係趁我係外國個陣同我講分手

係外國講分手真係好無助 唔知做咩好 除左喊 乜都做唔到

離開得既都唔值得你流淚

一直都以為我地與眾不同 一直都以為好恩愛

朋友眼中根本就好似注定兩公婆咁 點打都打唔甩

原來亦都會有散既一日 唔係我做得唔夠好

係原來愛情係敵唔過淡同新鮮感 自問對佢做足一百分 雖然有時攰而hea左 但我自問自己100%愛佢 對佢最好

最後都係會帽左 但我都原諒左佢 覺得佢坦白

本身都以為可以重新開始 覺得有咩難關未過過

點知我一去外國讀一個月既summer school 又識新男仔 又不斷係我面前講呢個人已經覺得唔對路 原來又對人有好感

哈哈 我再次做更多野去氹佢 比啲新鮮感 更多sweet既野 原來最後 一句淡左 三年既感情就可以一次過無哂

可能淡左係好耐以前已經有 但乜淡左唔可以濃返架咩??

好啦 你要分手 我會補救 我會諗係咪我做得唔夠好 咁趁我去半年外國exchange冷靜下 再追過佢

本身好地地 日日facetime 佢都好珍惜我 仲暗示我地仲有機會 個陣好有希望 覺得我返香港可以重新黎過 佢對我好似有返以前既感覺

個陣覺得淡左 呢啲只不過係一般人分手既藉口 到左我生日既之後一日 又同我講應該要冷靜下 我以為佢想靜下plan下我地之後應該點發展好 點樣唔再做錯 好啦 我比時間佢慢慢諗 比啲空間大家都係好事黎

點知 過多兩星期 又同我講對另外一個男仔有好感 之後個禮拜仲拍埋拖tim 點解一開始比咁多希望我 我到呢一刻 先覺得 無論我做幾多野 放幾多心機落去 淡左真係淡左 始終敵唔過新鮮感

拖拖拉拉持續左半年 我都唔知我地係幾時分手 琴日我都仲有去極力挽留 仲要差啲自殺了 但之後諗返真係好蠢 我唔知我要幾多時間去放低佢....

Btw 打左好長 但一路打一路心痛...原諒我打出黎會舒服啲...

同我好似
分手一年 從未忘記
分手一年 從未忘記

放低係咪一件好難既事
老套啲講句

過來人

佢真係唔會再愛上我?

你咪算好

我寧願佢帽我
起碼有籍口俾我憎佢

如果你個刻好愛佢 你會發現你憎佢唔落 仲會原諒佢 好撚蠢

算啦 其實我知道 無論點樣我都無辦法憎得佢落 好無助 好空虛
一個月前你話想分手
我都盡力挽留 但原來你係對我無晒感覺
即係挽留都無用
喱一個月只係自己自欺欺人
時間可以重來嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞