我以為我們與眾不同 但都敵不過一個「淡」字

349 回覆
55 Like 1 Dislike

完全明ar 到底要點做先可以挽回你

喱個禮拜我搵左好多唔同既人 朋友去傾
發覺挽回最好既方法係提升自己 見識多啲同學多啲
雖然佢未必會返黎 但起碼可以俾佢睇到 你既心意 或者有一日 可以感動返佢返黎

我都有咁做 試多左好多新興趣 亦間唔中影比佢睇下 或者呢刻我係佢眼中唔夠個新仔咁吸引 但我會努力 希望佢地散左之後會記起我
曾經我都以為我地與眾不同 我從來都唔信一生一世 但佢比到我呢種感覺
只可惜 原來咁快 所有開心都成為左過去式
已經個幾月無見 兩個禮拜無講野
冷淡到咁既地步 你連同我講句野既時間都吝嗇
咁樣對我黎講 仲衰過同我講一句分手

雖然佢未必會返黎 但起碼可以俾佢睇到 你既心意 或者有一日 可以感動返佢返黎

錯我都重可以改
依家只係因為淡 淡到唔中意

咁就盡量俾佢睇下你最charm既一面啦
可能感覺會返返黎既

我都有咁做 試多左好多新興趣 亦間唔中影比佢睇下 或者呢刻我係佢眼中唔夠個新仔咁吸引 但我會努力 希望佢地散左之後會記起我

要keep住呀 身邊好多朋友啲初戀都會隔一段長時間搵返佢地 可能個陣就係最好既時機
曾經我都以為我地與眾不同 我從來都唔信一生一世 但佢比到我呢種感覺
只可惜 原來咁快 所有開心都成為左過去式
已經個幾月無見 兩個禮拜無講野
冷淡到咁既地步 你連同我講句野既時間都吝嗇
咁樣對我黎講 仲衰過同我講一句分手

試下做啲野保持著新鮮感 可能仲有得救
不過我都明 有啲野過左無得返轉頭
係不知不覺間就會走樣
你有權唔愛我
但我都有權繼續去愛你
我個ex都係咁同我講

要keep住呀 身邊好多朋友啲初戀都會隔一段長時間搵返佢地 可能個陣就係最好既時機

巴打u too
其實我唔知應該完全消失係佢世界定係snapchat/ig有意無意比佢睇下我近況

巴打u too
其實我唔知應該完全消失係佢世界定係snapchat/ig有意無意比佢睇下我近況

仲想一齊既話 可能借啲二俾佢睇到借好啲 始終會見到你既轉變
你有權唔愛我
但我都有權繼續去愛你

無你咁偉大 佢走左就走左

要等 我覺得會等一段好長既時間

係啊 可能要等好耐 一兩年? 可能仲耐啲
雖然最後可能無結果 但我都會等
好多同路人
分手果陣 你話仲鍾意我 但真係相處唔到 大家喊到傻
分手後2日 我忍唔住搵你 你已經話唔再鍾意我 話一個人好自在開心 之後block埋我所有野... 點解3年感情你可以咁輕易放底...

巴打u too

我會架啦 但係見到佢咁快搵左新歡個心實在好難受
好多同路人
分手果陣 你話仲鍾意我 但真係相處唔到 大家喊到傻
分手後2日 我忍唔住搵你 你已經話唔再鍾意我 話一個人好自在開心 之後block埋我所有野... 點解3年感情你可以咁輕易放底...

我都唔明白 經歷到底係咪一文不值

巴打u too

我會架啦 但係見到佢咁快搵左新歡個心實在好難受

或者可能佢同其他人相處過之後先發現你係最適合佢呢
好驚
我男朋友成日隔幾個鐘至覆
個情況係半年後開始
過咗熱戀期就係咁
我心入面一直好唔開心
同佢講過幾次 佢就話自己忙
我仲可以點 但真係唔捨得
好驚
個情況係半年後開始
過咗熱戀期就係咁
我心入面一直好唔開心

咁見面果陣對你好唔好?
有冇當面傾下呀
我分手果陣同佢當面傾 發覺好多野我地都誤會左大家 但已經太遲 傷害已經造成左
好驚
個情況係半年後開始
過咗熱戀期就係咁
我心入面一直好唔開心

咁見面果陣對你好唔好?
有冇當面傾下呀
我分手果陣同佢當面傾 發覺好多野我地都誤會左大家 但已經太遲 傷害已經造成左

好既 但係開始慢慢小話題
佢又會係到打機
試過傾 但過多排又打回原形
誤會咗啲咩
好驚
個情況係半年後開始
過咗熱戀期就係咁
我心入面一直好唔開心

咁見面果陣對你好唔好?
有冇當面傾下呀

佢又會係到打機
誤會咗啲咩

有d人就話小話題係正常既 因為以前成日見
我就覺得女仔比較中意表達自己感受
所以唔會冇野講
但男仔(唔知係咪全部男仔都係)就好似覺得咩都唔洗下下講咁
不過其實熟左既話 有時大家一齊唔講野都覺得舒服自在 但我呢個情況係拍左2年先開始咁
誤會d咩...一言難盡 本來好小事 唔講積埋變傷害
Btw傾完都係咁既話...有心埋準備好d 成日講又好似煩佢逼佢咁
不過我係失敗例子 唔代表你都係既~
好驚
個情況係半年後開始
過咗熱戀期就係咁
我心入面一直好唔開心

咁見面果陣對你好唔好?
有冇當面傾下呀

佢又會係到打機
誤會咗啲咩

所以唔會冇野講
不過其實熟左既話 有時大家一齊唔講野都覺得舒服自在 但我呢個情況係拍左2年先開始咁
Btw傾完都係咁既話...有心埋準備好d 成日講又好似煩佢逼佢咁

其實有野一定要講出黎 唔講慢慢會變成兩個人中間既隔閡 喱個都係我犯左既錯
好驚
個情況係半年後開始
過咗熱戀期就係咁
我心入面一直好唔開心

咁見面果陣對你好唔好?
有冇當面傾下呀

佢又會係到打機
誤會咗啲咩

所以唔會冇野講

其實有野一定要講出黎 唔講慢慢會變成兩個人中間既隔閡 喱個都係我犯左既錯

係啊 我同我ex一齊4年 我都以為佢慣 點知原來佢都係未慣
男仔有時好多野以為慣左 大家都知道嫁啦就唔會開口講 其實女人就最需要講出來 多啲嘅溝通 否則佢會對你嘅愛愈來愈淡
利申 分手嘅其中一個原因
好驚
個情況係半年後開始
過咗熱戀期就係咁
我心入面一直好唔開心

咁見面果陣對你好唔好?
有冇當面傾下呀

佢又會係到打機
誤會咗啲咩

所以唔會冇野講

係啊 我同我ex一齊4年 我都以為佢慣 點知原來佢都係未慣
男仔有時好多野以為慣左 大家都知道嫁啦就唔會開口講 其實女人就最需要講出來 多啲嘅溝通 否則佢會對你嘅愛愈來愈淡
利申 分手嘅其中一個原因

勁似我
我4年,一句冇feel收左皮.
話祝我搵個更好喎,收皮啦臭雞.
唔夠幾個月搵個男仔

屌你老母死臭雞!
我4年,一句冇feel收左皮.
話祝我搵個更好喎,收皮啦臭雞.
唔夠幾個月搵個男仔

屌你老母死臭雞!

我有時都好想咁憎我個ex但做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞