我以為我們與眾不同 但都敵不過一個「淡」字

349 回覆
55 Like 1 Dislike
一齊左3年就黎 二個星期前 一句淡左 就話唔想再一齊
呢3年 我地一直都好好 點解要咁對我
但一直都同我whatsapp同報告自己行蹤
你究竟當我係咩 我好辛苦
你究竟係咪比緊機會我 定只係唔捨得我
分左手四個月 以為放低左 但琴晚發夢又夢到佢 到底淡左係咩玩法 點樣先可以有唔會淡嘅愛情
分左手四個月 以為放低左 但琴晚發夢又夢到佢 到底淡左係咩玩法 點樣先可以有唔會淡嘅愛情

唔拍拖咪唔會淡

唔拍拖咪唔會淡

我都想知佢諗咩 點樣先為止淡左 明明成日都有氹佢 有比下驚喜佢 有一齊做唔同既野 一齊發掘新野
其實唔會放得低一個人 只係你忙緊一樣野 你只係暫時忘記佢 並無真正放低過佢 除左失憶先會叫做真正放下...

唔洗迫自己放低既 放唔低咪算囉 但事實上佢已經離開左你 男人點都要有返啲尊嚴 下個更可愛呀
佢走左去韓國玩
而我就成個傻仔咁日日胡思亂想

出去玩下啦 會暫時唔記得佢 只係暫時咋

出到去 都只會幻想曾經係旁邊的人
加油巴打
兩年前既我都曾經心碎過
淡左 真係好屈機
但奈何 已經成事實
其實唔只談戀愛 係做人處事上 唔係你點對人 人就點番你

宜家既你應該要接受現實 俾啲時間沈澱下自己
相信我 「時間」會係你最好既醫生

加油巴打 just want to show you support

依家好返啲 上兩個禮拜真係做乜都無力
其實淡 先唔講係真淡定假既淡先
而真淡去評論 其實雙方都有問題
當意識到大家個關係平淡到過火
又唔係有第三者出現 但大家亦冇去改善
久以久之 淡既問題出現 到最後分手

其實我覺得唔好將拍拖時間長短去取決平唔平淡
唔好將拍拖耐穩定就當成理所當然 耐唔一定唔會散
一段感情一定要有衝勁同驚喜
又或者 有時對另一半提起大家回憶
大家既開心事都可以有改變 好多野可以傾下改變下

但前提係真淡

Sorry for 1999

我地大家都知道有喱個問題 亦都有諗辦法去解決 但最後得到一句 「我已經唔再愛你」

我係女人 但我覺得男人都可以好絕
加油巴打 辛苦避免唔到既 but time can heal

男人都有時感動到佢 但女人真係好絕 做咩都冇用 自問做左好多野挽回佢...都冇用了...

理性話 算啦 留返啲尊嚴俾自己啦
感性話 追返佢啦 你依加放棄 將來一定會後悔
以往咁多次分手 冇留過尊嚴俾自己
我好想今次可以完得有尊嚴 好想佢會搵返我
但事實係

感情上應該無人可以完全理性 根本唔會去理尊嚴

佢講嗰啲難聽既說話
已經到左連自己都做唔出氹返佢既地步
但係就偏偏放唔低

係 人好奇怪
見到佢完全唔傷心真係好痛

好似重視呢段感情既只有自己咁

自己完全無法係佢生活出現過咁樣
原來自己連粒塵都不如

男人都有時感動到佢 但女人真係好絕 做咩都冇用 自問做左好多野挽回佢...都冇用了...

理性話 算啦 留返啲尊嚴俾自己啦
感性話 追返佢啦 你依加放棄 將來一定會後悔
以往咁多次分手 冇留過尊嚴俾自己
我好想今次可以完得有尊嚴 好想佢會搵返我
但事實係

感情上應該無人可以完全理性 根本唔會去理尊嚴

佢講嗰啲難聽既說話
已經到左連自己都做唔出氹返佢既地步
但係就偏偏放唔低

係 人好奇怪
見到佢完全唔傷心真係好痛

好似重視呢段感情既只有自己咁

自己好似完全無係佢生活出現過咁樣
原來自己連粒塵都不如
一齊左3年就黎 二個星期前 一句淡左 就話唔想再一齊
呢3年 我地一直都好好 點解要咁對我
但一直都同我whatsapp同報告自己行蹤
你究竟當我係咩 我好辛苦
你究竟係咪比緊機會我 定只係唔捨得我

我諗係佢都仲未放得低你

唔拍拖咪唔會淡

我都想知佢諗咩 點樣先為止淡左 明明成日都有氹佢 有比下驚喜佢 有一齊做唔同既野 一齊發掘新野
其實唔會放得低一個人 只係你忙緊一樣野 你只係暫時忘記佢 並無真正放低過佢 除左失憶先會叫做真正放下...

唔洗迫自己放低既 放唔低咪算囉 但事實上佢已經離開左你 男人點都要有返啲尊嚴 下個更可愛呀

我都唔會迫自己放低

唔拍拖咪唔會淡

我都唔會迫自己放低

無女姐 你應該大把青春 唔係一定係一生一世咖 要來的就會來
唉 拍左差不多五年 之前散左 佢同我講 都係淡左 好唔開心 跟住搵番我 我拒絕左佢 我而家對佢有番感覺 但佢好似好多野諗 唉 都係果句 以為自己放低左佢 其實係自己冇去諗佢 點知一見到佢 原來係仲有feel

唔拍拖咪唔會淡

我都唔會迫自己放低

無女姐 你應該大把青春 唔係一定係一生一世咖 要來的就會來

佢已經霸左我青春最重要既位置
唉 拍左差不多五年 之前散左 佢同我講 都係淡左 好唔開心 跟住搵番我 我拒絕左佢 我而家對佢有番感覺 但佢好似好多野諗 唉 都係果句 以為自己放低左佢 其實係自己冇去諗佢 點知一見到佢 原來係仲有feel

點解拒絕佢?
當初幾咁努力 令佢疏遠嗰啲臭雞朋友
見到佢一分手 就搵返嗰兩條臭雞 真係火都嚟撚埋
好似係我一直令到佢冇得同嗰兩個(好朋友)一齊玩咁
搞到我以前好似成個傻仔咁
其實我唔明真心對你好既朋友就同人嘈交反面唔氹返人
臭雞朋友就日傾夜傾 傾撚埋啲八婆野 仲要覺得係好姊妹
仲要佢自己都知嗰兩隻雞都係損友 都仲要痴埋去
乜撚野人嚟
乜撚野人嚟

女人心 睇唔透
乜撚野人嚟

女人心 睇唔透

同感 叫佢拎返啲野就唔想特登出街
啲臭雞叫佢出街就仆到出去
最好拎埋啲野去佢屋企門口啦
你說呢 明知你不在還是會問
唉 有好多佢俾我既野唔捨得扔
亦都扔唔落手
你說呢 明知你不在還是會問
唉 有好多佢俾我既野唔捨得扔
亦都扔唔落手

今天你能忘記 只得我懷念多麼諷刺
我都係呀 明明手機已經冇位
好想刪哂同佢啲相 但又刪唔落手
同埋成日望住佢wtsapp在線上 好崩潰呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞