其實去過英國既人都未必會覺得英國好住....(純討論)

483 回覆
94 Like 261 Dislike
唔鍾意咪唔好過去
我不嬲都係咁講, 佢講到要學英式口音就好撚屈機, 一個無自信既人要扮人口音黎令自己高尚d唔會太搞笑咩?因為你係英式口音就接納你咩
英文緊要d
我金鐘買個蒜蓉包食下都22蚊
我有買pass zone1-3都千幾蚊港紙,唔貴咩?
英國稅重
香港唔駛? 過海幾錢
車費係貴 不過睇你住zone 幾😂
Zone 5 番zone 1 買 monthly pass 都要240鎊
自己煮慳好多 同埋係英國少左物慾 少買左野
識到的話,可以去住大屋/大家庭嘅朋友屋企bbq,全晚都好好玩,有細路周圍走,有大人吹水,勁warm。

呢啲娛樂香港邊度有?

如果中意睇英超,更加無得頂,香港所有所謂娛樂都可以收皮。逢matchday就入場睇波,真係好撚爽。當年又係英國睇過Euro Cup,晚晚落pub,氣氛好到呢 香港無得比。

悶唔悶,睇自己有無融入姐。
你咪就係咁諗囉, 你威你勁, 你英式口音, 英國人呀你, 你d毛都開始金金地
最撚假就係one second
唔洗爭
好快你都有得去
而家連登風向
英國係天堂黎
唔屌得
放心你都無資格過去
香港人好真?
冇地方係完美 當地人都係咁生活
係啊
Carnaby Street, Brick Lane呢啲都好好行
重有好多
香港食物有質素?
nz舒服好多
uk可以去旅行
我唔係屌, 係純討論, 比未去過既人參考
Brick Lane我鐘意
咁計完london車費都係貴成倍喎
計我話應該要成立hk town ,要有自己港式英文口音為標準,英國人其實好垃圾,佢收到我哋做難民係佢賺咗
係屋企bbq香港都得 仲可以得閒出海
其實我同意你,我只係想講,英國既生活模式會唔同香港,唔再係得閒可以call 個friend 落去食糖水,行落街就有7仔咁。 用香港生活模式同英國比,你一定唔會想黎英國。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞