其實去過英國既人都未必會覺得英國好住....(純討論)

483 回覆
94 Like 261 Dislike

我係一個好鐘意食拉面既人, 我未係英國食過好食既拉面
Life style is different. Go tennis golf and enjoy Mother Nature
痴線
而家去係保命
無命真係食乜玩乜都唔使唸
2.4
係英國交通貴
英國火車係全歐洲最貴
咁你返返去大灣區住啦
同意
拉面唔係英國食物

要比就比炸魚,all day breakfast
咁香港有冇邊間你覺得好好食?
你真係離地撚
香港咪又係呢啲價
仲貴啦
係呀 幻想總是美麗的
真心住左三四年學到少少 之後改返

England 最鳩口音一定係Liverpool
On 9仔,而家講緊你呀就係你呢啲人以為學英國口音淨係為咗高尚,因為你自己係咁諗,所以咪咁樣諗人哋囉繼續笑鳩融入人哋圈子嘅人
樓主真係好型,好有個性,好有自己嘅文化氣息想含
london好行過老銅旺角多多聲
由oxford circus行落bond street 名店潮牌nike zara果類咩柒都有 行到悶搭兩個站去Covent garden飲杯啡 睇下街頭表演
再落Piccadilly 入賭場玩兩手又得 大撚把野做
我哋幾個人去 平時主要搭巴士or的士
嗰日趕時間 所以費事等車就去咗搭地鐵
去嗰程搭地鐵 返酒店嗰程搭的士
我記得幾個人加埋差唔多20磅
但返嗰程的士好18磅左右就夠
同問

條街迫撚到癲
週圍都係人
行個山都勁多人
想搵個草地hea坐吓都比保安趕
香港低稅咪去哂供樓到
講到我好肚餓

不過all day breakfast 我麻麻
認真講我無, 真係得日本好食
走難都諗咁多野
讀過幾年書,英國冬天個天長期陰陰沉沉,
先唔講錢,個人會相對比較冇動力,
而且住細城市真係冇咩做,
除非你真係可以摺起間房過世。
同埋真係冇野好食,自己煮唯一出路。
好處係消費隨時低過香港
金鐘係
但中環仲有好多好平 (under$50)
行過少少去上環大把$40 飯+湯野飲
點解要改返? 係咪突然覺得自己好扮野
No lar...呢堆野,食到第三餐已經唔想食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞